Сензация! Борусия (Дортмунд) изхвърча от Шампионска лига


Сензация! Борусия (Дортмунд) изхвърча от Шампионска лига
Снимка: GettyImages

2140 0

Макар и с много проблеми в състава, едва ли някой изобщо е очаквал, че Борусия (Дортмунд) може да отпадне още в груповата фаза на Шампионска лига. За съжаление на феновете на "жълто-черните" обаче точно това се случи в сряда вечер, след като Спортинг разби селекцията на Марко Розе с 3:0 и изхвърли германците от най-комерсиалния клубен турнир. 

След скучни 30 минути, в които Борусия не направи нищо запомнящо се в атака, защитата на тима капитулира и след сериозна грешка Педро Гонсалвеш се озова сам срещу вратаря и нямаше никакъв проблем да реализира за 1:0. 

"Лъвовете" нанесоха категоричен втори удар само 9 минути по-късно, като отново Гонсалвеш беше в прегръдките на своите, реализирайки с прекрасен удар от границата на наказателното поле - 2:0, което беше и необходимият за Спортинг резултат, за да се класира напред в турнира. 

В края на първото полувреме Борусия създаде най-добрите си шансове за гол в мача, но Маален и Рение изпуснаха да реализират. Всичко за "жълто-черните" приключи в 74'. При спречкване между футболистите нервите на Джан не издържаха и той си изкара директен червен картон, с което остави своите с 10 човека на терена. 

Това е втори пореден мач, в който един от най-опитните играчи си изкарва червен картон. Преди това срещу Аякс Матс Хумелс беше изгонен с директен червен картон, а "лъвовете" обърнаха Борусия от 0:1 до 3:1. 

Логично, Спортинг задържа лесно аванса си, а дори получи шанс да го увеличи. В 81' домакините получиха дузпа в своя полза и Гонсалвеш се опита да реализира своя хеттрик. Вратарят спаси, но Поро стигна пръв до топката и оформи крайното 3:0 за лисабонския тим. 

Така в класирането Спортинг е с 9 точки, докато Борусия е с 6 и вече няма шанс да се класира напред. Причина за това е фактът, че се гледат преките двубои, а на "Сигнал Идуна Парк" Борусия спечели само с 1:0. 

В последния кръг няма какво да се промени в класирането, след като Борусия ще играе в Лига Европа заради 6-те си точки. Бешикташ има 0. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички