Интер най-накрая счупи каръка и е с единия крак в елиминациите на Шампионска лига


Интер най-накрая счупи каръка и е с единия крак в елиминациите на Шампионска лига
Снимка: GettyImages

1138 0

След 3 поредни мача срещу Шахтьор (Донецк), в които Интер така и не можеше да се добере до гол срещу "миньорите" и мачовете неизменно завършваха 0:0, най-накрая "нерадзурите" се добраха до безценен успех над украинския гранд. 

Възпитаниците на Симоне Индзаги стигнаха до трудно, но напълно заслужено 2:0 над Шахтьор, правейки сериозна крачка към класирането си към осминафиналите на Шампионска лига. Единственият начин отборът да не се класира е Шериф да спечели срещу Реал Мадрид и Шахтьор, а Интер да загуби от "кралете" в последния кръг. 

Големият герой за тима е Един Джеко, който сложи край на головата суша на своя тим срещу Шахтьор в 62'. Само 4 минути по-късно отново той бе точен, след невероятна асистенция на Перишич - 2:0 краен резултат. 

С това Интер вече има 10 точки и при успех на Реал над Шериф, "нерадзурите" ще попаднат в топ 16 на турнира, а с испанския колос ще си оспорват първата позиция в групата. 

"Нерадзурите" започнаха вихрено първата част и още в началните минути можеха да водят в резултата. Още във 2' Николо Барела беше изведен на прекрасна позиция в пеналтерията, но не успя да си спре добре топката и точно преди да стреля защитник успя с шпагат да избие в корнер. 2 минути по-късно Джеко получи удобна топка в наказателното поле, но беше крайно неточен в завършващата фаза. 

Пропуските в мача продължиха да се нижат един след друг, като отново Джеко беше неточен в завършващата фаза в 15', докато в 22' два удара на Лаутаро Мартинес бяха блокирани от защитници на "миньорите". Между двете положения за Интер пък Додо пробва удар от дистанция, но Ханданович се намеси добре. 

В 26' и 27' Трубин беше герой за Шахтьор, след като на два пъти спря Джеко от гол, като при първата ситуация босненецът се беше озовал сам срещу стража на гостите. 

Събитията през втората половина на полувремето не се промениха. Шахтьор на моменти оставаше в глуха защита, но Джеко и Мартинес се надпреварваха за това кой ще направи повече пропуски - 0:0 след общо 15 удара отправени от играчите на Симоне Индзаги. 

В началото на второто полувреме Интер се добра до дългоочаквания гол, но  той беше отменен заради нарушние преди удара на Мартинес за 1:0 . Голът на успокоението все пак падна малко след отмененото попадение на аржентинеца. 

В 62' Перишич напредна по лявото крило и намери отлично Николо Барела в наказателното поле. Той нагласи топката на левия си крак, шутът му беше блокиран, но топката попадна у Един Джеко, който от изоставаща позиция и с добра засила стреля от движение много точно, силно и технично в долния десен ъгъл - 1:0 за "нерадзурите". 

Съпротивата на украинците като че ли рухна, след като заслужено натискът на Интер даде резултат. Така в 67' интригата в мача съвсем приключи. Отново с голяма роля беше Иван Перишич, който проби през двама по лявото крило и почти от аутлинията центрира към далечната греда, където "сервира" един от най-лесните голове на Джеко - от метър с глава за 2:0. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички