Меси с гол-шедьовър и пропуск от дузпа: Барселона остана далеч от чудото срещу ПСЖ в Шампионска лига


Меси с гол-шедьовър и пропуск от дузпа: Барселона остана далеч от чудото срещу ПСЖ в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

7937 0

ПСЖ се класира за четвъртфиналите в тазгодишното издание на Шампионска лига, след като завърши при резултат 1:1 с Барселона. Френският шампион бе спечелил първата среща между двата тима с категоричното 4:1, което се оказа ключово за сблъсъка.

Каталунците тотално надиграха своя съперник в този двубой, като парижани рядко излизаха от собствената си половина. Въпреки това, испанците не успяха да реализират положенията си, като голямата звезда на отбора Лионел Меси пропусна дузпа, с която резултатът можеше да стане 2:1 след първото полувреме.

Преди това Килиан Мбапе бе извел домакините след гол именно от 11-метров наказателен удар, а аржентинецът бе възстановил паритета след убийствена тупалка от около 30 метра. Гостите имаха малшанса и на два пъти да нацелят напречната греда след намеси на Кейлор Навас (единият бе именно при изпуснатата от Меси дузпа).

Така финалистът от последния сезон в Шампионска лига ПСЖ продължава напред в турнира, докато Барселона разочарова своите привърженици за поредна кампания в най-престижния европейски клубен турнир.

СЪСТАВИ

ПСЖ: Навас, Курзава, Кимпембе, Маркиньос, Флоренци, Гей, Верати, Паредес, Дракслер, Мбапе, Икарди

Барселона: Тер Щеген, Дест, Ленгле, Мингеса, Алба, Бускетс, Де Йонг, Педри, Гризман, Дембеле, Меси

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ РЕВАНША В ШАМПИОНСКА ЛИГА ПСЖ СРЕЩУ БАРСЕЛОНА?

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 15 минути от втората част отново каталунците атакуваха постоянно в търсене на гола. Отново Меси имаше страхотен шанс за отбелязване на гол, след като получи отличен пас от Алба в наказателното поле, но току пред Навас бе бързо затворен от бранителите на парижани.

В 69-ата минута отново Кейлор Навас се прояви по отличен начин, след като Бускетс засече с глава на първата греда центриране от ъглов удар. Вратарят обаче внимаваше и боксира топката встрани от вратата си.

До края на срещата Барселона продължи да бъде по-активният отбор на терена, но така и не стигна до попадение.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 10 минути от срещата двата отбора играха на високи обороти, като бе видимо желанието на Барселона да отбележи ранен гол. Каталунците осъществиха няколко нелоши атаки с главни действащи лица Дембеле и Меси. Аржентинецът имаше отличен шанс и от пряк свободен удар на удобна позиция, но изстрелът му мина над напречната греда.

В 13-ата минута Дембеле получи дълго подаване за пореден път. Той овладя топката и демонстрира отлична скорост, като влезе навътре и си освободи пространство за изстрел от границата на наказателното поле. Французинът шутира, но безкрайно неточно. Няколко минути по-късно Дембеле отново бе изведен и този път стреля точно по земя, но Навас спаси.

В 23-ата минута Сержиньо Дест проби добре отдясно, след което дори стреля от малък ъгъл. Кейлор Навас обаче се намеси и докосна топката, която се отклони в напречната греда.

В 29-ата минута Клеман Ленгле застъпи неволно отзад Икарди, който нямаше как да играе с топката, но все пак се строполи на земята. Главният съдия реши, че това е дузпа и посочи бялата точка. С изпълнението се нае Килиан Мбапе, който бе безкомпромисен. 31' - 1:0!

37' - 1:1! Лионел Меси реши да вземе нещата в свои ръце и с топовен изстрел отдалеч разстреля Кейлор Навас. Миг на гениалност от аржентинеца.

В края на полувремето Антоан Гризман бе изритан в противниковото наказателно поле и съдията отсъди дузпа. С изпълнението се нае Лионел Меси, който стреля, но Навас спаси и топката се отби за втори път в напречната греда.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След невероятния успех в Испания, ПСЖ допусна поражение във френската Лига 1, губейки с 2:0 у дома си от Монако. Последваха три успеха за състава на Маурисио Почетино - две победи срещу Дижон и Бордо и един успех за Купата на Франция на 1/16 финалите срещу Брест.

За мача с Барселона отсъстващи са Неймар и изигралият много добър мач в Каталуния Мойс Кийн. Парижани ще се стремят да затвърдят доброто си представяне от първата среща, а реализиралият хеттрик във вратата на Барселона Килиан Мбапе отново ще бъде в центъра на вниманието.

Барселона, от своя страна, преживя много след фиаското 1:4 от ПСЖ. Веднага след злополучния двубой, каталунците завършиха наравно 1:1 с Кадис у дома си, но след това записаха четири поредни победи без да допуснат гол. В Ла Лига Барса спечели срещу Елче, Севиля и Осасуна и се доближи само на 3 точки от водача Атлетико Мадрид. В турнира за Купата на Краля тимът на Роналд Куман успя да навакса 2 гола изоставане, отстрани Севиля и ще играе на финала на турнира срещу Атлетик Билбао.

Днес Лионел Меси и компания ще се опитат да сътворят чудо в Париж и да отстранят отбора на ПСЖ. В неделя Жоан Лапорта спечели вътрешните избори в клуба, слагайки край на хаоса в управлението на Барселона и днес играчите от първия тим със сигурност ще бъдат мотивирани да се представят на висота. Под въпрос в състава на Роналд Куман до последно ще са защитниците Жерард Пике и Роналд Араухо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички