Драма, късен гол и пълен обрат: Тотнъм ликува на "Велодром" и в група D


Драма, късен гол и пълен обрат: Тотнъм ликува на "Велодром" и в група D
Снимка: GettyImages

4872 0

Олимпик Марсилия помечта за елиминациите в Шампионска лига, след като поведе в края на първото полувреме на Тотнъм на "Стад Велодром", но второто полувреме потопи в сълзи френските фенове и изпрати на 7-то небе тези на английския тим. 

В изключително драматичен двубой, пълен с драматични моменти, вратарски спасявания и гол дълбоко в добавеното време, "шпорите" спечелиха с 2:1 и се класираха на първо място в оказалата се най-драматична група D на най-комерсиалния клубен турнир. 

Домакините имаха всички шансове да се класират за елиминациите, след като чрез бързо изпълнен корнер и удар с глава на Мбемба Марсилия поведе с гол в добавеното време на първото полувреме. 

По идентичен начин обаче "грешникът" за Барселона - Клеман Лангле, се превърна в спасител на Тотнъм, отбелязвайки гол с глава в 54'. 

До края на двубоя в герой се превърна Уго Лорис, който спаси няколко добри положения за домакините, а в последната секунда на добавеното време Пиер Емил Хойберг беше изведен сам срещу вратаря и с премерен диагонален удар направи обрата пълен! 

Попадението му се оказа скъпоценно, защото изпрати Тотнъм на първото място в класирането на група D. Айнтрахт спечели гостуването си в Лисабон също след обрат и се виждаше победител в групата, но голът на датския национал прати Тотнъм пред германците - 11 срещу 10 точки. 

Спортинг ще играе в Лига Европа. Жребият за елиминациите в ШЛ пък е на 7-ми ноември. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Обстановката на стадиона и вихреното начало на Марсилия гарантираха труден старт на срещата за Тотнъм. Домакините, с 4-ма полузащитници в средата на терена, лесно овладяха играта и заредиха атака след атака в половината на Тотнъм. Предпочитаната зона за нападения беше отдясно на защитата на "шпорите", където Сесеньон имаше сериозни проблеми с триото Харит, Верету и Таварес. Въпреки това предимството на Марсилия не се материализира в ранен гол. 

В 20' пред домакините се откри и най-доброто положение до момента, когато Алексис Санчес успя да се освободи в наказателното поле от Лангле и стреля, но Юго Лорис спаси. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

От нищото гостите от Лондон успяха да изравнят. При центриране от пряк свободен удар Хойберг центрира прекрасно пред малкия пеналт, където Ленгле се пребори за по-добра позиция спрямо Ронжие, стреля с глава и направи Лопес безпомощен - 1:1. 

Марсилия имаше всички шансове да стигне до победата, след като "шпорите" отново се прибраха в своята половина в защита на равенството, което ги пращаше напред в турнира. Лорис се превърна в герой за своите, отразявайки няколко отлични положения, а в 84' Луис Суарес изпусна най-доброто положение за домакините.

Докато Марсилия натискаше обаче, "шпорите" издебнаха момент за мълниеносна контраатака. Хари Кейн изведе Пиер-Емил Хойберг в половината на домакините, а датският ас, макар и по-бавен от преследващия го Мбемба, успя да се откъсне достатъчно, за да влезе в наказателното поле и с кинжален удар да донесе 3-те точки на Тотнъм в последната секунда на мача. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ НА ДВАТА ОТБОРА: 

ОМ: Лопес, Мбемба, Баи, Балерди, Таварес, Клаус, Ронжие, Верету, Гендузи, Харит, Санчес

Тотнъм: Лорис, Дейвис, Ленгле, Дайер, Перишич, Сесеньон, Хойберг, Бентанкур, Моура, Сон, Кейн

ПРЕДИ МАЧА

"Шпорите" са лидер в Група "D" с актив от 8 точки. На второ място е Спортинг Лисабон със 7 пункта, а на трета позиция е Айнтрахт Франкфурт, също със 7. Французите са на дъното с 6 точки и се нуждаят от задължителна победа днес, ако искат да се класират за 1/8-финалите в турнира. 

Първият мач в Лондон завърши 2:0 за Тотнъм, но победата изобщо не дойде лесно - тимът на Антонио Конте изигра слабо първо полувреме, а в началото на второто защитникът Шансел Мангулу си изкара червен картон и остави Марсилия с човек по-малко на терена. Головете паднаха в 76-ата и 81-ата минута и бяха дело на бразилеца Ричарлисон, който ще пропусне днешния двубой, тъй като е контузен.

И самият Антонио Конте няма да бъде близо до своите футболисти, тъй като бе изгонен преди седмица, когато ВАР отмени победен гол на Тотнъм срещу Айнтрахт Франкфурт. Деян Кулушевски също пропуска битката заради контузия, а при Олимпик няма сериозни кадрови проблеми.

*През отминалия уикенд Марсилия завърши 2:2 като гост на Страсбург (Лига 1, 13 кръг), а Тотнъм осъществи обрат при визитата си на Борнемут, печелейки с 3:2 (Висша лига, 14 кръг).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички