Ливърпул изхвърли Милан и постигна исторически успех в Шампионска лига


Ливърпул изхвърли Милан и постигна исторически успех в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

8153 0

6 от 6! Английският гранд Ливърпул спечели и последния си мач в груповата фаза на Шампионска лига, след като победи Милан с 1:2 като гост на "Сан Сиро". След обрат мърсисайдци изхвърлиха "росонерите" от турнира и се превърнаха в първия английски отбор, който печели и шестте си мача в групата.

В първите минути на мача Милан и Ливърпул предложиха равностоен футбол без опасности пред някоя от двете врати. В 29-ата минута обаче "росонерите" откриха резултата. След центриране от корнер топката се насочи към вратата, а Алисон Бекер боксира топката пред лицето си. Последва добавка от Фикайо Томори, който вкара кълбото в мрежата - 1:0!

В 36-ата минута Ливърпул изравни резултата. Алекс Окслейд-Чембърлейн нахлу в наказателното поле и отправи мощен удар, който бе избит от вратаря Майнан. Мохамед Салах обаче бе на точното място, за да направи добавка и да се разпише в опразнената мрежа - 1:1!

В 55-ата минута Ливърпул стигна до пълен обрат. Садио Мане упражни агресивна преса и отне топката от бранител на Милан, за да нахлуе в наказателното поле и да нанесе мощен удар. Изстрелът на сенегалеца срещна напречния стълб и се върна обратно към терена, където Дивок Ориги засече с глава и се разписа - 1:2!

В 61-вата минута Раде Крунич застраши вратата на Ливърпул, но прати удара си извън целта. В средата на полувремето Дивок Ориги на два пъти можеше да вкара, но мерникът му не се оказа точен. В 86-ата минута Милан имаше страхотен шанс да изравни, след като Франк Кеси излезе сам срещу вратаря, но Алисон се намеси брилянтно.

След шест победи Ливърпул завършва на върха в групата с актив от 18 точки, докато Милан остава на последното четвърто място с 4 пункта. Атлетико Мадрид победи Порто в другия мач и зае втората позиция в групата, която ги класира за 1/8-финалите в Шампионска лига.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Милан: Майнан, Тео Ернандес, Романьоли, Томори, Калулу, Кеси, Тонали, Крунич, Жуниор Месиаш, Брахим Диас, Ибрахимович

Ливърпул: Алисон, Цимикас, Нат Филипс, Конате, Неко Уилямс, Тейлър Мортън, Окслейд-Чембърлейн, Минамино, Мане, Салах, Ориги

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Шесткратният европейски шампион Ливърпул бързо-бързо уби интригата в "групата на смъртта", спечелвайки и петте си срещи до момента в надпреварата, за да оглави безспорно класирането. Милан, който е вдигал трофея седем пъти, ще трябва да наруши безупречната статистика на мърсисайдци, ако иска да е другият отбор, класирал се за елиминациите на Шампионска лига.

Ситуацията в групата е следната: Ливърпул е лидер с 15 точки, докато Милан е трети с четири пункта - на една зад втория Порто. Португалският тим пък се изправя срещу Атлетико Мадрид, който също има четири точки. И трите отбора имат реални шансове да се доберат до второто място в групата, което да им осигури участие на 1/8-финалите в надпреварата.

КОЕФИЦИЕНТИ ЗА МАЧА МИЛАН - ЛИВЪРПУЛ

За днешния двубой Юрген Клоп вероятно ще съхрани част от основните си футболисти, като на последната тренировка Джордан Хендерсън, Тиаго Алкантара и Диого Жота не взеха участие и не е ясно дали ще бъдат използвани. Двама контузени пък подновиха тренировки и са под въпрос за визитата в Милано - това са Джо Гомес и Наби Кейта. Очаква се Клоп да даде шанс на играчи като Тайлър Мортън, Дивок Ориги и Костас Цимикас.

В състава на Милан има сериозна кадрова криза, като куп играчи няма да бъдат на разположение на Стефано Пиоли. Контузени в тима на "росонерите" са Оливие Жиру, Давиде Калабрия, Самуел Кастийехо, Симон Кяер, Рафаел Леао, Пиетро Пелегри, Алесандро Плицари и Анте Ребич, докато Тео Ернандес е под въпрос за срещата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички