10 от Атлетико Мадрид отстраниха 10 от Порто след голяма драма в Шампионска лига


10 от Атлетико Мадрид отстраниха 10 от Порто след голяма драма в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

5459 0

Отборът на Атлетико Мадрид се класира за 1/8-финалите на Шампионска лига, след като победи Порто с 1:3 като гост в последен мач от груповата фаза. В равностоен сблъсък на "Ещадио до Драгао" възпитаниците на Диего Симеоне се пребориха за победата, а срещата завърши с 20 души на терена след два червени картона.

След само 13 минути игра Луис Суарес получи разтежение и бе принудително заменен. В средата на първата част Маркос Йоренте бе много близо до гол за Атлетико, но стражът на Порто Диого Коща го отказа с брилянтна намеса.

В 32-ата минута Луис Диас стреля опасно към вратата на "дюшекчиите", но Ян Облак предотврати попадение във вратата си.

След почивката Атлетико откри резултата. В 56-ата минута "дюшекчиите" изпълниха корнер, след който Антоан Гризман се оказа най-съобразителен, за да прати топката в мрежата на Порто - 0:1!

В средата на втората част, в рамките на само три минути, на терена останаха само 20 играчи. Първо Яник Ферейра Караско получи директен червен картон от главния арбитър, а три минути по-късно същото сполетя и защитника на Порто Уендел.

Пет минути по-късно бе показан още един червен картон, но този път за играч извън игра. Резервният страж на Порто Агустин Марчесин бе изгонен от главния арбитър за поведението си покрай тъчлинията.

В края на мача паднаха три попадения. В 90' Гризман намери Анхел Кореа, който се разписа за 0:2. Две минути по-късно Родриго де Пол сложи точка на спора, правейки резултата 0:3, а в 96-ата минута Порто вкара почетно попадение от дузпа, реализирано от Серджо Оливейра за крайното 1:3.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Порто: Диого Коща, Зайду Сануси, Пепе, Мбемба, Жоао Марио, Витиня, Груич, Луис Диас, Отавио, Еванилсон, Тареми

Атлетико: Облак, Ермосо, Върсалко, Кондогбия, Йоренте, Де Пол, Коке, Караско, Льомар, Гризман, Суарес

ПРЕДИ МАЧА:

Порто и Атлетико Мадрид влизат в директен спор за второто място в група B на Шампионска лига, където обаче ще трябва да се съобразят и с резултата от другия мач - Милан срещу Ливърпул. Ситуацията в групата е следната: Ливърпул е лидер с 15 точки, Порто заема втората позиция с 5 пункта, а Милан е трети с 4 точки - колкото има и четвъртият Атлетико, който има с едно попадение по-лоша голова разлика.

Първата среща между Атлетико и Порто, изиграна в средата на септември, завърши при нулево реми. За днешния мач има множество кадрови проблеми и в двата лагера. За Порто отсъстват Жоао Марио, Франсиско Консейсао, Иван Маркано, Пепе и Матеус Урибе, докато Клаудио Рамош и Марко Груич са под въпрос. Диего Симеоне пък няма да може да разчита на Стефан Савич, Киърън Трипиър, Фелипе, Иван Сапонич и Хосе Хименес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички