ДРАМА! Роналдо герой за Юнайтед в последните секунди за безценна победа в Шампионска лига


ДРАМА! Роналдо герой за Юнайтед в последните секунди за безценна победа в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

5734 0

Манчестър Юнайтед се измъкна по изключително драматичен начин и записа първа победа в груповата фаза на Шампионска лига през този сезон. "Червените дяволи" сломиха Виляреал с 2:1, а в герой се превърна голямата звезда на отбора Кристиано Роналдо, който вкара в последните секунди (ВИЖТЕ ВИДЕО).

Успехът е много важен за Оле Гунар Солскяер и неговите футболисти, тъй като преди 2 седмици бе записана издънка срещу Йънг Бойс (загуба с 1:2) и днес всякакъв резултат, различен от победа, щеше да остави манчестърци на последната позиция.

Юнайтед записа пореден двубой, в който далеч не очарова със своето представяне и Виляреал може много да съжалява за този резултат, тъй като имаше всички предпоставки дори да спечели срещата, но се отличи с твърде много пропуски от добри ситуации.

Другите герои за "червените дяволи" пък бяха Бруно Фернандеш, Давид де Хеа и Алекс Телеш. Първият даде страхотна асистенция от пряк свободен удар за още по-страхотен гол на Телеш от воле от границата на наказателното поле. Стражът пък се отличи с немалко на брой и трудни спасявания, за да остави тима си в мача.

След първите две срещи лидер е Аталанта с 4 точки, следван от Йънг Бойс и Манчестър Юнайтед с една по-малко (швейцарците победиха в директния мач и това им дава предимство) и Виляреал, който е последен с 1 пункт. Следващите двубои от групата са Юнайтед - Аталанта и Йънг Бойс - Виляреал, като ще се състоят чак след близо месец (20.10) заради паузата за националните отбори.

СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Линдельоф, Варан, Телеш, Мактоминей, Погба, Фернандеш, Грийнууд, Санчо, Роналдо

Виляреал: Рули, Албиол, Торес, Парехо, Капу, Фойт, Тригерос, Морено, Пино, Данюма, Алкасер

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

53' - 0:1! Логичното с оглед на представянето на двата тима се случи! Данюма подаде отляво към Алкасер, който с шпагат успя от трудна позиция да бутне топката между краката на Де Хеа и да открие резултата в полза на Виляреал.

60' - 1:1! Бруно Фернандеш центрира от пряк свободен удар към Телеш, който от границата на наказателното поле намери топката от воле и се разписа по изключително красив начин, без да остави шансове на Рули.

В 79-ата минута Далот направи перфектно центриране към Единсон Кавани в наказателното поле, но уругваецът изкара топката в аут от изгодна позиция.

В 86-ата минута Виляреал бе изключително близо до това отново да излезе напред в резултата. Де Хеа се намеси героично и пострада, защитниците на "червените дяволи" се хвърляха самопожертвователно на голлинията и в крайна сметка голът бе предотвратен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха с много силен натиск над своя съперник, но той не доведе до чисто положение. Вместо това първата добра ситуация за гол се откри пред гостите на контраатака. Данюма бе изведен на отлична позиция с дълго подаване, напредна и от страхотна позиция стреля право в Де Хеа, който спаси.

"Жълтата подводница" стигна до ново чисто положение за гол, но този път Де Хеа се намеси в много по-трудна ситуация, спасявайки техничен изстрел от наказателното поле в далечния му ъгъл.

В 17-ата минута испанецът направи ново впечатляващо спасяване, след като изби в ъглов удар изстрел от близка дистанция с глава на централния нападател на съперника.

В следващите 10 минути не само, че гостите продължиха да правят опасни атаки за сметка на Юнайтед, но и "червените дяволи" вече нямаха надмощие при притежанието на топката и не се забелязваше този натиск от началото.

В 30-ата минута Рафаел Варан направи много груба грешка, която осигури перфектна позиция за Пако Алкасер, който от отлична позиция не успя да уцели вратата и стреля в аут покрай страничния стълб.

В 43-ата минута Юнайтед стигна до най-добрата си възможност. Погба центрира в наказателното поле към Грийнууд, а Алберто Морено се хвърли на шпагат, за да пресече, като насочи топката опасно към своята врата, но в крайна сметка тя мина с малко покрай страничния стълб и излезе в ъглов удар.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Успехът е повече от задължителен за "червените дяволи", които имат много за какво да се реваншират пред стоите привърженици. Те стартираха с шокиращо поражение от Йънг Бойс преди две седмици (след обрат и 1:2), което накара феновете на тима да се страхуват от развръзка в групите, подобна на тази от миналата година.

От друга страна съперникът е Виляреал - отборът, който остави Оле Гунар Солскяер и неговите момчета без трофей през миналия сезон, тъй като "жълтата подводница" надделя над именития си английски съперник във финала на Лига Европа.

А на всичкото отгоре и в английската Висша лига нещата за Манчестър Юнайтед не се развиват по мечтан начин в последно време - играта на тима не е добра, а в последния кръг бе записано и поражение от Астън Вила с 0:1.

"Червените дяволи" и привържениците обаче вярват, че днес на сцената отново ще излезе мегазвездата на отбора Кристиано Роналдо. Той се намира в отлична форма и има 4 гола в 4 мача, откакто се завърна на "Олд Трафорд". А и все пак става въпрос за любимия му турнир - Шампионска лига.

Юнайтед обаче има сериозни проблеми в отбрана, като Аарън Уан-Бисака е наказан заради червения картон отпреди две седмици в Швейцария, Хари Магуайър е с контузия, а Люк Шоу също има травма и е под сериозен въпрос за двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички