Сър Алекс: В началото говореха, че Роналдо се "гмурка" и беше така


Сър Алекс: В началото говореха, че Роналдо се "гмурка" и беше така
Снимка: Getty Images/Guliver

1336 0

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън разказа подробности от работата си с Кристиано Роналдо. Шотландският специалист привлече голямата звезда на "Олд Трафорд" през 2003 година и даде своя принос за развитието на славната му кариера.

"Когато той беше съвсем млад, бързо се учеше. Мнозина говореха, че обича да се "гмурка" и за кратък период от време той го правеше, но след това той вече атакуваше отбраната и, за да се измъкне от защитника, трябваше малко да си помогне с лакти. Той летеше в атака с невероятна скорост. Разбираше играта все по-добре и по-добре и от раждането си имаше желание да играе", заяви Фъргюсън, цитиран от сайта на "червените дяволи".

"Той се жертва, за да стане най-добрият. Спомням си как се подготвяхме за мача срещу Арсенал и работехме в базата под силния дъжд. След тренировка - той винаги оставаше да работи след заниманията, казах: "Утре имаме мач, навън е много мокро. Земята е твърде мека". Отидох в кабинета си, погледнах през прозореца и какво да видя? Той отишъл да тренира на изкуственото игрище", допълни сър Алекс. А ето как той убеди Роналдо да се върне в Юнайтед пред това да отиде в Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички