Голове на Килиан Мбапе, Лионел Меси и Неймар спасиха ПСЖ от издънка срещу Макаби Хайфа


Голове на Килиан Мбапе, Лионел Меси и Неймар спасиха ПСЖ от издънка срещу Макаби Хайфа
Снимка: Getty Images

6211 0

Френският гранд ПСЖ продължи похода си към триумф в Шампионска лига с успех над Макаби Хайфа във втория кръг от груповата фаза на турнира. Парижани надделяха като гост над своя опонент с 3:1, след като се наложи да правят пълен обрат, изоставайки с 0:1. В герои за гостите днес се превърнаха обичайните заподозрени - Килиан Мбапе, Неймар и Лионел Меси. 

Може да се каже, че първото полувреме бе доста интересно. ПСЖ стартира по-добре, създавайки няколко добри положения благодарение на атакуващото си трио от Меси, Неймар и Мбапе. За изненада на всички домакините успяха да открият резултата в 24-ата минута. Тярно Чери бе изведен и успя да вкара и да поведе своите напред. Лионел Меси обаче успя да изравни в 37', като се възползва от рикошет след силно подадена топка по земя от Мбапе.

Втората част започна по-добре за домакините. Макаби Хайфа съумя да създаде няколко положения пред вратата на Донарума, но до нещо по-сериозно не се стигна. В крайна сметка обаче ПСЖ не се даде. в 69' Килиан Мбапе се възползва от чудесно подаване на Лео Меси и успя да поведе парижани напред в резултата. Точка на спора сложи Неймар с попадение в 88'.

През уикенда ПСЖ гостува на Олимпик Лион в Лига 1, а Макаби Хайфа има визита на Апоел Йерусалим

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по страхотен начин за гостите днес. Още във втората минута се откри страхотна възможност пред Килиан Мбапе да разпечата вратата на Коен. Французинът проби и нанесе хубав удар, вратарят на домакините обаче запази самообладание и опази вратата си суха. Макаби Хайфа отговори с положение в 12', когато Фани нанесе удар по посока десния долен ъгъл на вратата на парижани - Джанлуиджи Донарума обаче съумя да спаси.

Резултатът бе открит в 24-ата минута. Долев Хазиза изведе по страхотен начин своя съотборник Тярно Чери, който не се поколеба и с прецизен удар разпечата Донарума. 1:0 за Макаби Хайфа. След попадението нещата на терена изглеждат доста равностойни. Домакините започнаха да действат доста по-спокойно, а ПСЖ опитват всячески да пробият добре стоящата отбрана на Макаби.

Радостта на домакините обаче не бе особено дълга. В 37-ата минута Лионел Меси успя да изравни резултата. Аржентинецът реагира бързо след спасен удар от Коен и просто добави топката в противниковата врата за 1:1. В 43' Омер Ацили можеше да върне преднината на домакините. Футболистът получи топката в наказателното поле, но ударът му мина на сантиметри от левия страничен стълб. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с много борба за центъра на терена. В 53' Пиеро от Макаби стреля, но ударът му мина встрани от гредата. Домакините, като че ли започнаха да играят по-добре от своите именити опоненти. Въпреки повечето положения за Макаби ПСЖ продължаваше да владее повече топката от своя опонент.

Гостите стигнаха до пълен обрат в 69-ата минута. Лионел Меси намери по чудесен начин Килиан Мбапе в наказателното поле, който, без да си наглася топката я прати директно в долния десен ъгъл на домакините. 2:1 за ПСЖ.

Гостите успяха да стигнат и до 3-то попадение в 88-ата минута. Марко Верати прати топката в наказаелното поле на Макаби, а там Неймар с плътен удар опъна мрежата на домакините - 3:1 за ПСЖ.

Стартови състави:

Макаби Хайфа: Коен, Сундгрен, Батубинсика, Голдберг, Чорнуд, Фани, Лави, Чери, Хазиза, Пиеро, Ацили

ПСЖ: Донарума, Мукиеле, Маркиньос, Рамос, Данило, Мендеш, Верати, Витиня, Меси, Неймар, Мбапе

ПРЕДИ МАЧА

ПСЖ започна силно своята кампания в Шампионска лига с много важна победа срещу Ювентус с 2:1. Сега пред момчетата на Кристоф Галтие стои изпитанието наречено Макаби Хайфа, който, въпреки че бе сломен от Бенфика с 0:2 преди седмица не се предаде никак лесно.

Двамата играчи, които определено ще бъдат под светлината на прожекторите са Килиан Мбапе (ПСЖ), който има 9 гола в 7 мача през този сезон. За Макаби Хайфа пък, човекът във форма е Омер Атзили, който е с 7 попадения в 12 изяви през настоящата кампания.

Кристоф Галтие няма да може да разчита на Преснел Кимпембе, Кейлор Навас и Ренато Сачнес, които са контузени. От другата страна пък големите липсващи за Макаби са Махмуд Жабер и Суф Подгореану.

Главен арбитър на срещата ще е Даниел Зиберт от Германия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички