Галтие за Неймар: Не съм виновен за промяната му, той е артист


Галтие за Неймар: Не съм виновен за промяната му, той е артист
Снимка: Getty Images/Guliver

1841 0

Треньорът на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие говори преди гостуването на парижани на Макаби Хайфа във втория кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Той говори за всичко най-интересно около френския шампион, а акцентът падна около промяната на Неймар.

"Откакто е в ПСЖ, Марко Верати носи баланс на отбора и обича бързо да си връща топката. Той е интелигентен - винаги е там, където трябва. Оформя тандем с Витиня. Трябва да прибавим още Ней и Лео, защото Марко обича да играе с тях двамата", започна специалистът.

"Добре сме в атака, създаваме положения, част от тях и реализираме. В мача срещу Брест ни липсваше точност, вратарят им бе на висота, понякога топката не влизаше заради сантиметри. Успяваме да създаваме положения, трябва да работим за баланс и как да отиграваме топката с оглед на схемата на съперника. Имаме малко време. Когато ни останат 15-20 минути, работим за тази фаза.

Макаби е труден съперник, с качествени играчи, публиката ще ги подкрепя", обясни наставникът.

"Няма да е честно, ако си препиша промяната на Неймар. Той се осъзна по отношение на миналия сезон, когато не беше толкова добър. Има много високи цели, в топ форма е. Ней създава, подава, завършва. Той е артист! Когато е добре физически и ментално, това му се отразява и е много добър", похвали го Галтие.

"Искахме още един централен защитник заради пълния календар. Беше невъзможно в последната седмица да завършим трансфера на Милан Шкриняр. Разбирам президента ни, който не прие условията на Интер. Но и сега имаме универсални играчи. Дали ще пробваме с млад футболист или ще сменим организацията? Ще видим. Имаме млади играчи с огромен потенциал. Беше важно за мен и Луис Кампос да вземем още един защитник, но, за съжаление, не успяхме", завърши Кристоф Галтие.

Вижте дали ПСЖ ще предложи нов контракт на Лионел Меси!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички