Ливърпул не пощади Божидар Краев и Мидтиланд в Шампионската лига


Ливърпул не пощади Божидар Краев и Мидтиланд в Шампионската лига
Снимка: Getty Images/Guliver

5253 0

6-кратният европейски шампион Ливърпул победи датския Мидтиланд с 2:0 като домакин във втори мач от груповата фаза на Шампионска лига. Мърсисайдци изиграха разочароващо първо полувреме, в което Фабиньо се контузи, но през втората част се добраха до победата чрез голове на Диого Жота и Мохамед Салах. Българският национал Божидар Краев пък се появи в игра за заключителните 10 минути от двубоя.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в третата минута Мидтиланд се добра до чисто положение за гол. Андерс Дрейер получи пас зад отбраната на мърсисайдци, за да се озове очи в очи с Алисон Бекер. Бразилският страж обаче бързо успя да скъси дистанцията и да се позиционира така, че да предотврати опита на Дрейер да вкара.

В следващите минути не се стигна до нищо опасно пред някоя от двете врати, но в 28-мата минута Фабиньо се контузи. Дефанзивният халф, който в последните мачове замества Ван Дайк в центъра на отбраната, бе принудително заменен от младия Рис Уилямс.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Юрген Клоп извади Джордан Хендерсън и включи на негово място Жоржиньо Вайналдум. В 55-ата минута Ливърпул успя да открие резултата. След постепенна атака топката стигна на десния фланг, където Александър-Арнолд и Шакири взаимодействаха с двойно подаване. Последва подаване по земя към Диого Жота, който само трябваше да засече в опразнената врата - 1:0!

В средата на полувремето Джердан Шакири показа добра техника и успя да се освободи на чиста позиция за стрелба в наказателното поле, но в последния момент противников футболист успя да го блокира. В следващите минути Мидтиланд се опита да притисне Ливърпул, който на моменти изглеждаше колеблив в отбрана, но реална заплаха за вратата на Алисон не се стигна.

В 81-вата минута българският национал Божидар Краев се появи като резерва за Мидтиланд на мястото на Кахусте. Малко преди него пък Роберто Фирмино влезе за Ливърпул на мястото на голмайстора Диого Жота. В 89' Дрейер пропиля страхотен шанс за Мидтиланд, с който можеше да изравни резултата.

Секунди по-късно Александър-Арнолд пусна страхотен извеждащ пас за Роберто Фирмино, който се отскубна зад отбраната на Мидтиланд и влезе в пеналтерията. Бразилецът бе фаулиран от Паулиньо, за което мърсисайдци получиха дузпа. Мохамед Салах бе безгрешен от бялата точка - 2:0!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул стартира кампанията си в Шампионска лига с минимална, но много важна победа като гост на Аякс. Мидтиланд пък бяха разгромени от италианската сензация Аталанта, който в последните два сезона показва страхотен футбол.

В днешната среща българският национал Божидар Краев може да получи възможността да се изправи срещу Ливърпул на "Анфийлд". Само преди няколко дни Мидтиланд и Краев направиха впечатляващ обрат срещу един от основните си конкуренти за титлата на Дания - Брьондби.

Юрген Клоп няма да може да разчита на Тиаго Алкантара, Наби Кейта и Жоел Матип. "Не мисля. Ситуацията е същата, както беше миналата седмица и гледаме ден за ден. Изглежда обаче те се нуждаят от няколко дни още. За двубоя по всяка вероятност няма да са готови", заяви германецът преди срещата. Трайно контузен остава и Върджил ван Дайк.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Фабиньо, Гомес, Робъртсън, Милнър, Хендерсън, Шакири, Жота, Минамино, Ориги

Мидтиланд: Андерсен, Паулиньо, Шолц, Святченко, Андерсон, Оньенка, Каджусте, Систо, Мабил, Дрейер, Каба

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички