Алисон: Възстанових се по-бързо чрез молитви и упорита работа


Алисон: Възстанових се по-бързо чрез молитви и упорита работа
Снимка: Getty Images/Guliver

552 0

Титулярният вратар на Ливърпул Алисон Бекер разказа как е успял да се върне в строя два пъти по-бързо, отколкото прогнозираха лекарите. Преди около 4 седмици бразилецът контузи рамото си на тренировка и се очакваше той да остане в лазарета до средата на ноември, но вярата и упоритата работа помогнаха на Алисон да се възстанови по-бързо.

"Моля се много. Сериозно, много се моля! Свърших и голяма възстановителна работа. Всеки ден работех в клуба с физиотерапевти в продължение на 5-6 часа. Работих над физическата си форма и след две седмици отново успях да работя с треньорите на вратарите", коментира 28-годишният бразилец, цитиран от "Daily Mail".

"Започнах с хващането на топката. Отначало нр можех да скоча за нея, но след две седмици и половина започнах да го правя. Три дни преди мача с Шефийлд Юнайтед започнах да работя с пълна сила, отразявайки плътни удари и хвърляйки се настрани. И в петък дадох на шефа зелена светлина", допълни Бекер.

"Убеден съм, че моята вяра и упоритата работа ми помогнаха да се възстановя бързо. Всеки път, когато контузиш връзките си - в глезена, рамото или коляното, изпитваш някакво странно усещане. Не е болка, но не ви е напълно комфортно в течение на няколко седмици. Но това не е пречка за мен по пътя към завръщането на терена", завърши стражът. А кой ще замени трайно контузения Върджил ван Дайк вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Най-големият обир в историята на олимпийските игри

Йордан Йовчев безспорно е емблема на българската спортна гимнастика и един от най-успешните българи на олимпийски...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама