Класата на Челси им осигури разгром над Краснодар в Шампионска лига


Класата на Челси им осигури разгром над Краснодар в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3508 0

Английският гранд Челси победи руския Краснодар с 0:4 като гост във втори мач от груповата фаза на Шампионска лига. Калъм Хъдсън-Одой, Тимо Вернер (от дузпа), Хаким Зиеш и Кристиан Пулишич вкараха за победата, е преди това Жоржиньо пропусна дузпа за лондончани. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 14-ата минута футболист на Краснодар извърши нарушение в пеналтерията срещу Тимо Вернер, за което главният арбитър отсъди дузпа. Жоржиньо се нае с отговорността да изпълни 11-метровия наказателен удар, но изпълнението му срещна гредата, за да се отбие след това и в тялото на вратаря и да се отдалечи от голлинията.

В 19' Тони Вилхена успя да си освободи пространство за стрелба пред наказателното поле на Челси, но ударът му срещна тялото на Курт Зума, за да излезе в корнер. В 25' Данил Уткин се свлече в пеналтерията на "сините" с претенции за дузпа, но съдията подмина ситуацията.

В 37-ата минута Калъм Хъдсън-Одой изведе Челси напред в резултата, след като негов рутинен удар към вратата бе нелепо изпуснат от вратаря Сафонов - 0:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 49' Матео Ковачич застраши вратата на Краснодар, след като негов удар мина опасно близо до гредата. Шест минути по-късно пък домакините можеха да стигнат до изравнителен гол. Юрий Газинский успя да засече центриране от корнер с крак, а ударът му се приземи върху напречната греда. 

В 61' удар на Евгений Чернов от воле премина на сантиметри от горната греда. Пет минути по-късно Хаким Зиеш можеше да удвои преднината на "сините", но Сафонов го отказа с брилянтна намеса. В 74-ата минута Александър Мартинович игра с ръка в наказателното поле и съдията бе принуден да отсъди нова дузпа за Челси. Този път Вернер изпълни и не пропусна - 0:2!

Четири минути по-късно Челси стигна и до трето попадение. Тимо Вернер нахлу в наказателното поле и подаде към Хаким Зиеш, който с добра техника преодоля противниковата отбрана и прати топката в мрежата на Краснодар - 0:3!

В 90-ата минута "сините" стигнаха и до четвърто попадение, след като Тами Ейбрахам намери резервата Кристиан Пулишич, който се разписа в мрежата на домакините - 0:4!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

И Краснодар, и Челси започнаха участието си в Шампионска лига с равенства, след като поделиха точките с другите два отбора в групата - Рен и Севиля. На местно ниво и двата тима се представят колебливо от началото на сезона: Краснодар е 8-ми в руския шампионат, докато Челси е 10-ти във Висшата лига.

Домакините имат сериозни кадрови проблеми, като петима играчи са контузени (Клаесон, Стотский, Масиел, Кабела, Петров), а други трима (Ари, Берг, Олсон) са под въпрос за срещата. Франк Лампард пък няма да може да разчита на контузените Кепа Арисабала и Били Гилмор и наказания Маркос Алонсо. Тиаго Силва не пътува с отбора за Русия и също няма да играе.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Краснодар: Сафонов, Мартинович, Уткин, Берг, Кайо, Вилхена, Рамирез, Газински, Олсон, Чернов, Смолников

Челси: Менди, Чилуел, Рюдигер, Зума, Аспиликуета, Жоржиньо, Хъдсън-Одой, Ковачич, Зиеш, Хаверц, Вернер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички