И без Роналдо Ювентус зарадва Пирло с мечтан дебют в Шампионска лига


И без Роналдо Ювентус зарадва Пирло с мечтан дебют в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4311 0

Италианският шампион Ювентус победи Динамо Киев с 0:2 като гост в първи мач от груповата фаза на Шампионска лига. "Бианконерите", които играха без голямата си звезда Кристиано Роналдо, зарадваха новия си наставник Андреа Пирло с първа европейска победа като треньор. И двете попадения отбеляза Алваро Мората.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След десетина минути игра Ювентус се добра до първите си по-опасни положения пред противниковата врата. Федерико Киеза направи добър пробив от лявата страна, за да нахлуе в наказателното поле. Последва удар към далечния ъгъл, който бе брилянтно спасен от Бущан. При последвалия ъглов удар Киеза центрира прекрасно към далечната греда, а Бущан увисна под топката, за да види как удар на Киелини с глава минава на сантиметри от гредата.

Още в 19-ата минута Андреа Пирло бе принуден да извърши смяна в отбора си. Капитанът Джорджо Киелини показа, че няма да може да продължи срещата, след като получи разтежение в бедрото. Капитанската лента отиде на ръката на Леонардо Бонучи, докато на мястото на Киелини се появи Мерих Демирал. В 34' Аарън Рамзи направи добър пробив в наказателното поле и подаде към Кулушевски, който опита атрактивен удар с пета, париран от Бущан.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

47 секунди след подновяването на играта Ювентус излезе напред в резултата. Активната игра на Киеза по левия фланг даде резултат, като благодарение на него топката стигна до Рамзи, а той извади топката за Деян Кулушевски. Последва мощен удар от границата на наказателното поле, който бе спасен от Бущан, но Алваро Мората бе отлично позициониран, за да направи добавка и да отбележи - 0:1!

Постепенно тимът на Динамо успя да разчупи играта си и да опита да погледне по-смело към вратата на Ювентус. Домакините успяха да създадат няколко атаки към вратата на Шчесни, но нищо, с което да застрашат "бианконерите". Иначе Пауло Дибала се появи в игра за Юве в 56-ата минута на мястото на Кулушевски, а десетина минути преди края на мача влязоха и Артур и Бернардески, заменяйки Рамзи и Бентанкур.

В 84-ата минута Ювентус затвори мача с второ попадение. Хуан Куадрадо проби по десния фланг и успя да предостави великолепно центриране в наказателното поле. Там Алваро Мората успя да се отскубне от опеката си и да забие топката с глава в мрежата на Динамо - 0:2!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ювентус, воден от Андреа Пирло, стартира участието си в най-желания за спечелване турнир Шампионска лига. Техен съперник и домакин в днешната среща е вицешампионът на Украйна - Динамо Киев, докато другите два отбора от групата са Барселона и Ференцварош.

Голямата новина в лагера на Ювентус е отсъствието на суперзвездата Кристиано Роналдо. Освен него Пирло няма да може да разчита и на Алекс Сандро, Матайс де Лихт и Уестън МакКени, докато Аарън Рамзи е под въпрос. В тима на Динамо само един футболист не е на разположение - Микита Бурда.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Динамо Киев: Бущан, Кенджора, Забарний, Миколенко, Караваев, Буялски, Сидорчук, Де Пена, Шапаренко, Циганков, Супряга

Ювентус: Шчесни, Киелини, Бонучи, Данило, Фработа, Бентанкур, Рамзи, Куадрадо, Киеза, Кулушевски, Мората

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички