Фантастичен Челси сниши амбициите на Чоло и Атлети


Фантастичен Челси сниши амбициите на Чоло и Атлети
Снимка: Gulliver/GettyImages

3707 0

Английският Челси се класира за четвъртфиналната фаза в Шампионската лига. Това се случи, след като „сините” от Лондон надделяха и във втория дуел с Атлетико Мадрид с 2:0 и с общ резултат 3:0 продължават в най-силната европейска клубна надпревара. Първият гол за Челси в дуела на „Стамфорд Бридж” се превърна Хаким Зиеш, който откри в 34-ата, а Емерсон оформи крайното 2:0 в четвъртата минута от добавеното време оформи крайния резултат„Дюшекчиите” категорично се представиха далеч от познатото си ниво в елиманциите на ШЛ и съвсем логично напуснаха надпреварата след анемичното си представяне в Западен Лондон.

По този начин пък отборът на Челси продължи блестящата си серия в елиминационни мачове, след като в първата среща е взел успеха, като това се случва 13 поредни пъти. Утехата за испанците е в Ла Лига, след като тимът там е лидер на върха с шест точки преднина пред втория Барселона.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите няколко минути тимът от столицата на Испания стартира по-активно и натисна защитата на Челси. Първият удар дойде след само три минути игра, след като Яник-Ферейра Караско опита да прехвърли вратаря на домакините Менди, който улови хладнокръвно.

След десет минути игра Ковачич изведе с дълъг пас вляво Маркос Алонсо. Испанецът бе догонен от Киърън Трипиър, но вместо да подава за Хавертц в наказателното поле, реши да стреля, а топката отиде встрани от вратата, пазена от Облак - аут. 

СНИМКИ ОТ ДУЕЛА НА "СТАМФОРД БРИДЖ" ВИЖТЕ ТУК

Постепенно "сините" започнаха да владеят по-дейно топката, като Атлетико се "дръпна" по-назад, изчаквайки да атакува на контраатака, но крайните бранители на англичаните действаха много добре, когато им се налагаше да играят в защита. В 19-ата Вернер шутира от добра позиция, но рикошет прати топката встрани.

В 27-ата минута Аспиликуета дръпна за фланелката с ръка Караско в наказателното поле на Челси, но реферът Даниеле Орсато, заедно с помощника си - Масимилиано Ирати, счетоха, че действието на испанеца не е нарушило правилата на играта.

Седем по-късно домакините организираха шеметна контраакция след корнер за Атлети. Хавертц изведе вляво Вернер, който напредна, а защитата на "дюшекчиите" остана в половината на Челси. Той върна успореден пас за Зиеш, който шутира, а Облак се намеси, но недостатъчно добре и топката се изтъркули във вратата му за 1:0.

В първото нападение за гостите след гола на Челси гостите атакуваха чрез Феликс. Португалецът посрещна избита топка зад дъгата на наказателното поле и стреля мощно. Кълбото рикошира, след което Менди я укроти в обятията си.

И вместо Атлетико да потърси бърз и изравнителен гол, то "сините" продължиха да бъдат по-дейният отбор в срещата. В самия край на полувремето хърватинът Матео Ковачич шутира с десния крак, ала топката профуча край десния страничен стълб от вратата на Облак.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна добре за Челси, който след само две минути можеше да вкара втори гол в срещата. Зиеш изведе Вернер зад отбраната на Атлетико, а германецът шутира диагонално, но с дясната ръка Облак спря топката преди тя да влезе във вратата му.

Миг след това Рюдигер обстрелва мощно вратата на Облак, но мерникът му не беше точен и топката отлетя зад вратата на Облак.

Английският тим продължи да търси второ попадение, а Атлетико сякаш се беше примирил с резултата и отпадането си, като хората на Диего Симеоне по никакъв начин не затрудняваха Менди четвърт час преди края на срещата.

Десет преди края, за радост на Едуар Менди, топката профуча край левия му страничен стълб, след като Феликс шутира мощно, но след рикошет в Аспиликуета топката отлетя в корнер. След изпълнението му Савич извърши нарушение срещу Антонио Рюдигер, а Даниеле Орсато го изгони с директен червен картон. При единоборството двамата се държаха, а Савич избута леко с ръката Рюдигер, а бранителят на Атлети определено не бе изгонен справедливо.

Атлетико получи някаква възможност да върне един гол в последната минута от редовното време. Маркос Йоренте проби отдясно и центрира, а Менди излезе да улавя топкат, но я изпусна и остави вратата си празна. Муса Дембеле опита диагонален удар, но не намери добре топката и отбраната на Челси се справи и изчисти силно напред.

В добавеното време Жоао Феликс се справи с Аспиликуета в наказателното поле на Челси, но Менди показа своята класа и изби топката в корнер, от който не последва нищо опасно.

В четвъртата минута от добавеното време Емерсон Палмиери реализира втория си гол с екипа на Челси, след като крайният бранител матира с диагонален удар Облак и на практика прати Челси на 1/4-финалите в ШЛ.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

Челси: Менди, Аспиликуета, Зума Рюдигер, Джеймс, Алонсо, Ковачич, Канте, Хаверц, Зиеш, Вернер

Атлетико: Облак, Трипиер, Хименес, Савич, Ренан Лоди, Караско, Саул, Коке, Йоренте, Феликс, Суарес

ПРЕДИ СРЕЩАТА

"Сините" спечелиха първата среща с минималното 1:0, като невероятен гол на Оливие Жиру донесе преимуществото на лондончани преди реванша на "Стамфорд бридж".

Под ръководството на Томас Тухел Челси няма загуба вече 12 мача, но тимът среща проблеми с реализирането на моменти. През уикенда лондончани записаха нулево равенство с Лийдс. При същия резултат завърши и срещата на лидера в Ла Лига с Хетафе.

Тухел няма да може да разчита на наказания Жоржиньо, както и на контузените Тами Ейбрахам, Мейсън Маунт и Тиаго Силва. Наставникът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне няма кадрови проблеми и ще разчита на всичко най-добро за реванша.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички