ПСЖ с огромна издънка в Шампионска лига: Меси дебютира в турнира с шедьовър, завършил в гредата


ПСЖ с огромна издънка в Шампионска лига: Меси дебютира в турнира с шедьовър, завършил в гредата
Снимка: Getty Images

24192 0

Френският гранд ПСЖ записа огромна издънка на старта на груповата фаза в Шампионска лига, след като завърши наравно 1:1 с Брюж, въпреки че излезе с атомното си трио в нападение - Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар.

Това бе дебютна среща за аржентинеца в турнира с екип, различен от този на Барселона. Освен това той стартира като титуляр за първи път за новия си отбор. Шесткратният носител на "Златната топка" бе изключително близо до това да го ознаменува и чрез попадения, но феноменален негов изстрел от границата на наказателното поле се отби в напречната греда в 29-ата минута (ВИЖТЕ ВИДЕО).

Преди тази ситуация резултатът вече бе 1:1, след като първо Андер Ерера се възползва от асистенция на Килиан Мбапе в 15-ата минута, а след това домакините изненадващо или не изравниха в 27-ата минута чрез Ванакен, чийто шут рикошира и заблуди Кейлор Навас.

Трябва да се отбележи, че Брюж игра изключително смело и похвално и с малко повече късмет дори можеше тотално да шокира звездния си опонент, като го победи. Маурисио Почетино определено ще има върху какво да помисли, тъй като групата му не е никак лесна, там са още Манчестър Сити и РБ Лайпциг.

Аржентинският специалист може да има и по-сериозни главоболия, тъй като в 51-ата минута се видя принуден да замени една от 3-те си големи звезди в нападението на парижани - Килиан Мбапе. Все още не е ясно какво е състоянието му.

СЪСТАВИ

Брюж: Миньоле, Собол, Баланта, Нсоки, Хендри, Ланг, Сова, Ванакен, Ритс, Мата, Де Кетелаер

ПСЖ: Навас, Хакими, Кимпембе, Маркиньос, Диало, Паредес, Вайналдум, Ерера, Неймар, Меси, Мбапе

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано притежанието на топката бе в плашещи мащаби след първия четвърт час игра. А именно - 80% в полза на френския гранд. Изненадващо обаче те нямаха нито един опит за удар в този период, докато техният съперник записа два такива, единият от които - точен.

Белгийският клуб дори имаше сериозни претенции за 11-метров наказателен удар в 14-ата минта, след като играч на ПСЖ игра с ръка в наказателното си поле. Главният съдия обаче сметна, че това не е достатъчно за дузпа.

15' - 0:1! Секунди след това обаче парижани стигнаха до аванс в резултата. Килиан Мбапе подаде към Андер Ерера, който пое топката в наказателното поле и без да се бави стреля в долния ляв ъгъл на вратаря, който остана безпомощен.

27' - 1:1! Собол подаде към Ванакен. Той стреля в наказателното поле, а ударът му се отклони и смени траекторията си, за да остави Кейлор Навас безпомощен.

В 29-ата минута Лионел Меси блесна. Той пое топката и моментално стреля технично от границата на наказателното поле към вратата, но имаше малшанса топката да се отрази в гредата (ВИЖТЕ ВИДЕО на шедьовъра).

Изненадващо или не, но до края на полувремето най-чистото положение бе пред вратата на френския гранд. Де Кетелаере се озова на отлична позиция и опита изстрел, който със сигурност щеше да създаде главоболия на гостите, но там защитник смело блоки удара.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 49-ата минута Хендри получи на удобна позиция, вдигна глава и стреля, но отново бранител се намеси по великолепен начин и блокира.

В 56-ата минута играч на Брюж сякаш игра с ръка в наказателното си поле, но главният съдия подмина ситуацията. Секунди по-късно му бе сигнализирано да изчака, за да може ВАР да разгледа случилото се. След прегледа обаче бе решено, че 11-метров наказателен удар не трябва да има.

В 72-рата минута мегазвездата на ПСЖ Лионел Меси попадна в тефтерчето на арбитъра, след като извърши нарушение, което заслужи жълт картон.

10-ина минути преди края на редовното време положението не изглеждаше никак розово за френския гранд. Предимството на парижани при притежанието на топката падна драстично (60%), а Брюж имаше над два пъти повече опити за гол (15 срещу 7).

В 81-ата минута появилият се на мястото на Килиан Мбапе Мауро Икарди направи огромен пропусл. Той получи топката на близка дистанция от вратата и произведе изстрел, който обаче мина покрай левия страничен стълб.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Въпреки че този двубой не се очаква да бъде толкова оспорван и зрелищен, колкото други битки в днешния ден, интересът към него е не по-малък. А, разбира се, голямата причина за това е шесткратният носител на "Златната топка" Лионел Меси.

Очакванията са аржентинецът да запише първи двубой като титуляр за френския гранд, а едновременно с това и да дебютира в най-престижния европейски клубен турнир с фланелката на парижани. До момента Меси е играл единствено с Барселона в Шампионска лига.

34-годишният атакуващ футболист вече дебютира за състава на Маурисио Почетино, след като се появи в игра на 29 август в двубоя срещу Реймс, заменяйки своя добър приятел Неймар в 66-ата минута. Все пак Меси нямаше шанса да ознаменува първите си минути в тази фланелка с попадения, така че все още го чака.

А днешният случай изглежда повече от подобаващ за него. Без да подценяваме отбора на Брюж, но съперникът не е от световна класа, а същевременно става въпрос за турнир, който е любим на Меси, тъй като аржентинецът е вторият най-добър голмайстор в Шампионска лига със своите 120 гола - 15 по-малко от лидера Кристиано Роналдо. 

Лео обаче не е казал последната си дума и ще гони до последно португалеца, още повече, че е с две години по-млад от него. Освен това Меси мечтае за поне още един триумф с трофея от Шампионска лига - голямата мечта и на новия му клуб ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички