Реал Мадрид показа характер и се спаси от загуба в Германия


Реал Мадрид показа характер и се спаси от загуба в Германия
Снимка: Gulliver/GettyImages

3807 0

Отборът на Реал Мадрид се измъкна от второ поредно поражение в груповата фаза на Шампионската лига. Футболистите на Зинедин Зидан завършиха наравно при резултат 2:2 с Борусия Мьонхенгладбах на „Борусия Парк“ в мач от група Б на надпреварата. Маркус Тюрам се превърна в герой за своя тим, след като вкара по едно попадение и в двете полувремена. Карим Бензема върна един гол за шампиона на Испания в края на срещата, а дълбоко в добавеното време Каземиро донесе точката за Реал Мадрид.

По този начин „Кралския клуб“ остава на последното място в групата с едва 1 точка след първите си два мача в турнира. Борусия Мьонхенгладбах има 2 точки от първите си два мача. В следващите срещи немският тим гостува на Шахтьор, а Реал Мадрид е домакин на Интер. А ето и всичко по-интересно от днешния мач:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В 11-тата минута Щефан Лайнер пробва центриране в наказателното поле, но то се оказа лесна плячка за Тибо Куртоа.

В 16-тата минута Лукас Васкес намери по въздух Карим Бензема, който овладя и отправи удар от воле, но топката мина над вратата на Зомер.

В 20-тата минута топката бе центрирана в наказателното поле на Борусия, където Серхио Рамос игра с глава, но ударът му бе неточен.

В 28-мата минута Тони Кроос отправи силен удар към вратата на Борусия Мьонхенгладбах, но Ян Зомер се намеси блестящо.

32' 1:0! В 32-та минута домакините успяха да открият резултата. Тони Кроос сбърка едно подаване в центъра, след което топката попадна в Аласан Плеа, който по страхотен начин изведе Маркус Тюрам, а той бе точен за 1:0.

В 38-мата минута Реал реагира, като направи добро разиграване, завършило с удар на Марко Асенсио, но той бе отразен от Зомер.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Още при първата ситуация през второто полувреме удар на Марко Асенсио среща гредата на вратата на Борусия.

В 49-тата минута Реал организира нова атака, но Винисиус отправи изключително неточен удар.

58' 2:0! В 58-та минута Борусия стига до нов гол. След изстрел на Аласан Плеа Куртоа се справя, но топката достига до Маркус Тюрам, който съвсем спокойно я вкарва в мрежата на "Кралския клуб".

В 60-тата минута Аласан Плеа можеше да реши всичко в срещата, но останал сам срещу Куртоа не успя да преодолее белгийския страж.

В 65-тата минута Ларс Щиндъл пробва диагонален удар, който мина много близо до гредата на Куртоа.

В 69-тата минута Асенсио стреля, но не затрудни по никакъв начин Ян Зомер.

87' 2:1! В 87-мата минута Реал Мадрид успя да стигне до гол. След центриране в наказателното поле Каземиро свали топката с глава, а Бензема от близко разстояние я вкара във вратата на Зомер.

90+3' 2:2! В третата минута от добавеното време Реал Мадрид успя да достигне до равенството. При едно от последните нападения на "Кралския клуб" в срещата Серхио Рамос свали с глава топката, а Каземиро бе на правилното място, за да я вкара във вратата на Борусия.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БОРУСИЯ МьОНХЕНГЛАДБАХ: Зомер, Лайнер, Гинтер, Елведи, Бенсебайни, Крамер, Хофман, Нойхаус, Щиндъл, Плеа, Тюрам

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа, Васкес, Рамос, Варан, Менди, Кроос, Каземиро, Валверде, Асенсио, Винисиус, Бензема

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Реал Мадрид гостува на Борусия Мьонхенгладбах и ще търси първа победа, след като в първия мач загуби домакинството си от Шахтьор. Мачът ще се играе при празни трибуди, въпреки че домакините са регистрирали 10 804 продадени билета за двубоя.

Първоначално това е била допустимата норма според капацитета на стадиона, а в последствие очакванията са били да бъдат допуснати поне 300 привърженици на стадиона, но усложнената ситуация с коронавируса в страната осуетила и тези планове.

Отборът на Зинедин Зидан ще опита да пренесе доброто настроение след победата в Ел Класико и да запише три точки. Изненадата преди двубоя е, че Еден Азар попадна в групата, въпреки че се очакваше да лекува контузията си до средата на ноември.

Извън състава обаче остават контузените Начо Фернандес, Алваро Одриосола, Даниел Карвахал, Мартин Йодегаард и Мариано Диас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички