Победа №19 доближи Манчестър Сити до 1/4-финалите в Шампионска лига


Победа №19 доближи Манчестър Сити до 1/4-финалите в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3265 0

Английският гранд Манчестър Сити записа 19-а поредна победа във всички турнири, след като надви Борусия Мьонхенгладбах с 0:2 като гост в първи двубой от 1/8-финалите на Шампионска лига. Срещата се състоя на неутралния стадион "Пушкаш Арена" в Будапеща, където "гражданите" изцяло контролираха развоя на мача и спечелиха с голове на Бернардо Силва и Габриел Жезуш.

"Небесносините" откриха резултата през първата част, а през второто полувреме добавиха още едно попадение, което им осигури комфортна преднина преди реванша на 16 март. Десетина минути преди края Серхио Агуеро се завърна в игра за Сити след дълго отсъствие. В края на мача Гладбах имаха основателни претенции да получат дузпа, които обаче не бяха уважени от съдийския екип.

А ето как се разви срещата по минути:

В 29-ата минута Манчестър Сити поведе в резултата. След лошо изчистена топка Жоао Кансело овладя отляво и центрира в наказателното поле, където нисичкият Бернардо Силва успя да засече с глава и да прати топката в мрежата на Гладбах - 0:1!

В следващите минути "небесносините" продължиха да упражняват натиск към вратата на своя съперник, но не създадоха работа на вратаря Зомер. В 54-ата минута Габриел Жезуш бе много близо до това да удвои преднината на своя отбор, но не успя да вкара.

Гладбах постепенно започна да поглежда по-смело към вратата на Сити. В 63' Аласан Плеа можеше да вкара много красив гол с пета, но ударът му премина на сантиметри от гредата. Атаките на домакините обаче отвориха пространства отзад, които бяха използвани от Сити 2 минути по-късно, когато Габриел Жезуш вкара - 0:2!

В 78' Фил Фодън имаше чудесна възможност да вкара трети гол, но прати изстрела си над вратата. Малко по-късно в игра се появи Серхио Агуеро, който се завръща след дълго отсъствие заради контузии и боледуване от коронавирус. В 83' Рияд Марез стреля от малък ъгъл, но вратарят на Гладбах внимава.

Минута по-късно домакините организираха бърза контраатака, а Йонас Хофман се озова в ситуация един на един с Жоао Кансело на границата на наказателното поле. Кансело блокира съперника си с ръце в пеналтерията, а Хофман падна на земята, но главният арбитър прецени, че няма основания за дузпа.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Безспорно един от отборите в най-добра форма в света към момента Манчестър Сити започва елиминационната фаза на Шампионска лига. "Гражданите" гостуват на Борусия Мьонхенгладбах в първи мач от осминафиналния сблъсък между двата отбора.

Футболистите на Пеп Гуардиола се намират във феноменалната серия от 18 поредни победи във всички турнири и ще искат да я продължат и днес. Срещата бе преместена поради ситуацията с коронавируса и няма да се състои на стадиона на Гладбах в Германия.

Вместо това, "домакинството" на Борусия идва в Будапеща, Унгария, на стадион "Пушкаш Арена". Немският тим започна ударно сезона, като това важи и за Шампионска лига, където продължи към осминафиналите в група с Реал Мадрид, Интер и Шахтьор Донецк.

Гладбах впечатляваше с атакуващата си игра и с многото голове, които реализира. Постепенно обаче формата на отбора спадна и той се свлече до 8-ото място във временното класиране на Бундеслигата. Сити пък убедително държи върха във Висшата лига след страхотната серия, като има преднина от 10 точки пред втория Манчестър Юнайтед.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Гладбах: Зомер, Гинтер, Закария, Елведи, Бенсебайни, Лайнер, Нойхаус, Крамер, Хофман, Щиндл, Плеа

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Лапорт, Кансело, Родри, Гюндоган, Фодън, Бернардо, Стърлинг, Жезуш

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички