Сензацията се пече! Борусия Дортмунд удари безхаберен ПСЖ и мечтае за финал в Шампионска лига!


Сензацията се пече! Борусия Дортмунд удари безхаберен ПСЖ и мечтае за финал в Шампионска лига!
Снимка: Getty Images

3070 0

Борусия Дортмунд изненадващо победи ПСЖ с 1:0 в първата полуфинална битка между двата отбора в Шампионска лига. Попадението бе дело на тарана на "жълто-черните", Никлас Фюлкруг - негов 16-ти гол във всички турнири през сезона. 

Той стана едва третият играч на Дортмунд, след Стефан Шапюиза (сезон 96/97) и Томаш Росицки (02/03), който успява да вкара 3 попадения и да достави 3 асистенции в една кампания на ШЛ.

Първото полувреме бе изключително скучно, но след почивката се заформи страхотен екшън, който, абсолютно парадоксално, не донесе попадения. ПСЖ изпуснаха купища положения и сами са си виновни за загубата. Мбапе и Хакими нацелиха гредите, в рамките на общо 6-7 секунди, а Фабиан Руис на два пъти не уцели вратата след удари с глава от няколко метра. Осман Дембеле също пропусна 3-4 отлични положения.

Вижте какво се случи минута по минута ПО-ДОЛУ!

Още: Битката на обречените + дежа вю: Странният 1/2-финал в Шампионска лига

Дортмунд ПСЖ

Стартовите състави:

Борусия Дортмунд: Кобел, Шлотербек, Санчо, Фюлкруг, Хумелс, Бранд, Забицер, Маатсен, Джан, Риерсон, Адейеми

Още: Защитник на Реал Мадрид се закани на Мбапе: Ако премине покрай мен, ще го смажа

Пари Сен-Жермен: Донарума, Хакими, Маркиньош, Л. Ернандес, Мендеш, Заир-Емери, Витиня, Руис, Дембеле, Мбапе, Баркола

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

11' - Нервно и безлично начало на срещата. Доста брак в играта на двата отбора, гарниран с нарушения.

14' - Първа опасност пред една от двете врати - Юлиан Брандт изведе Джейдън Санчо, но ъгълът бе твърде малък и Донарума спаси удара на англичанина.

Още: Един Терзич преди полуфинала: Борусия има план как да навреди на ПСЖ

18' - Изстрел на Осман Дембеле премина покрай вратата.

32' - Изненадваща скука на "Сигнал Идуна Парк". Двата отбора подхождат много предпазливо и положения за сега просто няма. По един, блокиран от защитник, удар през последните минути и до там!

36' - 1:0 за Дортмунд! Никлас Фюлкруг получи извеждащ пас от Нико Шлотеберк, овладя отлично с десния крак и хладнокръвно се разписа с левия. Гол от нищото, едва второто добро положение в срещата!

43' - Двата отбора имат едва по 3 отправени удара в края на полувремето. Доста постна продукция....

44'- Воле от упор на Марсел Сабицер бе отлично спасено от Донарума

ПОЧИВКА! Дортмунд са по-настоятелни от именитите си гости, които не създадоха нито една опасност пред вратата на Грегор Кьобел.

ВТОРА ЧАСТ:

48' - ПСЖ започва амбицирано. Брадли Баркола отправи хубав удар, но прекалено лек и Кьобел спаси без проблем. 

51' - Французите удариха две греди, в рамките на няколко секунди! Първо Мбапе отправи ювелирен прав вътрешен удар в страничния стълб, а след това Ашраф Хакими повтори упражнението, но с не толкова ефектен изстрел от няколко метра. ПСЖ усили много натиска!

 

56' - Страхотно центриране на Маркиньош, но Фабиан Руис от границата на вратарското поле не можа да отбележи с глава. Сериозен пропуск!

60' - Огромен пропуск и за Дортмунд! Санчо проби отдясно и сервира топката на Фюлкруг, но той от няколко метра уцели кълбото с кората на десния си крак и го прати високо над напречната греда.

66'- Йан Маатсен центрира отлично от пряк свободен, но ударът с глава на Фюлкруг премина над гредата.

72' - Мбапе пусна невероятен къс пас към Дембеле, но Кьобел отново бе на мястото си и спаси. Поредно пропиляно положение за парижани през втората част!

81' - Хакими отлично пусна топката на точката на дузпата към непокрития Дембеле, който не уцели вратата от чиста позиция!

84' - Маркиньош с шпагат в последния момент предотврати сигурен гол, а при последвалото центриране, ударът с глава на Марко Ройс премина над напречната греда.

87' - Фабиан Руис отново се озова на края на едно страхотно центриране и отново не уцели вратата от непосредствена близост. Думите са излишни....

КРАЙ НА ДВУБОЯ!

 

ПРЕДИ МАЧА

Очакванията преди този сблъсък са завишени. ПСЖ е почти сигурен шампион на Франция, но голямата мечта на собствениците на тима остава спечелването на Шампионска лига.

От другата страна, стои Борусия Дортмунд. Отборът на Един Терзич вече е аут от борбата за Бундеслигата, след като тя бе осигурена от Байер Леверкузен, но ще опита да стигне до финала за пръв път от сезон 2012/13 насам - и то отново на "Уембли".

Както вече стана ясно, двата тима се срещнаха в груповата фаза. ПСЖ успя да спечели двубоя у дома с 2:0 след попадения на Мбапе и Хакими, а ответната среща на германска земя завърши при резултат 1:1 с голове на Адейеми и Заир-Емери.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички