Бенфика удържа ПСЖ с автогол, Меси изригна със страхотно попадение


Бенфика удържа ПСЖ с автогол, Меси изригна със страхотно попадение
Снимка: Getty Images

6701 0

Бенфика и ПСЖ завършиха 1:1 в сблъсък от Група H на Шампионската лига. Гостите от Париж, водени от триото Лионел Меси, Неймар и Килиан Мбапе не успяха да изковат третата си поредна победа.

„Орлите“ от Лисабон се добраха до равенството благодарение на автогол на Данило Перейра в 41-ата минута. Преди това Лео Меси откри резултата в 22-ата минута със страхотен гол след пас на Неймар.

Като цяло гостите доминираха, особено след почивката, но не успяха да си тръгнат с трите точки от „Естадио Луж“. Домакините играха силно в началните минути, но след това инициатива бе у звездната селекция на парижани, въпреки че и те пропиляха още няколко изгодни положения.

След поделените точки ПСЖ остана на върха със 7 пункта. Бенфика също има толкова, но остана на втората позиция.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна във вихрено темпо. Домакините създадоха първата по-сериозна опасност в 8-ата минута, когато дойде първият точен удар. Рамош получи перфектен пас в пеналта, шутира, но Донарума се справи блестящо.

В 19-ата минута последва нов удар за „орлите“. Давид Нереш стреля, но италианският страж на парижани отново се справи.

Домакините определено стояха по-добре на терена през първата четвърт на двубоя.

ГОЛ! Точно тогава ПСЖ изригна. Неймар намери Меси в 22-ата минута и аржентинецът със страхотен шут в десния ъгъл откри резултата – 0:1.

След гола за гостите португалците се втурнаха в атака. Донарума отново трябваше да показва класа в 38-ата минута след удар на Антонио Силва.

ГОЛ! „Орлите“ се докопаха до равенството в 41-ата минута. Автор на попадението обаче стана играч на парижани. Данило Перейра си заби ефектен автогол от малкия пеналт при опит да изчисти центриране – 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта ПСЖ взе инициативата. Първо в 49-ата минута Влаходимос се намеси след удар на Ашраф Хакими. След това кълбото стигна до Неймар, който шутира, но разтресе напречната греда.

ПСЖ продължи да стои по-добре. И двата отбора пропуснаха положения. За домакините шанс пропиля Отаменди, а за парижани същото сториха Данило, Хакими и Мбапе.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Бенфика: Влахадимос, Ба, Силва, Отаменди, Грималдо, Фернандес, Флорентино, Нереш, Жоао Марио, Рафа Силва, Рамош

ПСЖ: Донарума, Рамос, Маркиньос, Данило, Мендеш, Верати, Витиня, Хакими, Меси, Мбапе, Неймар

ПРЕДИ МАЧА

В Лисабон се очертава здрава битка за първото място в групата. И двата отбора са с по 6 точки и победителят ще дръпне на върха във временното класиране.

Бенфика заема втората позиция заради по-лошата си голова разлика. Лисабонските „орли“ първо победиха с 2:0 като домакини Макаби Хайфа, след което шокираха и Ювентус с 2:1 насред Торино. В последния кръг на шампионата в Португалия Бенфика за първи път загуби точки, след като завърши 0:0 при визитата на Витория Гимараеш, но е лидер в таблицата.

ПСЖ е първи в групата, след като на старта срази Ювентус с 2:1 в Париж, а след това се справи и с Макаби Хайфа с 3:1 като гост. И френската Лига 1 парижани са на върха, а в последния кръг Меси, Неймар, Мбапе и компания биха с 2:1 Ница у дома.

За последно двата отбора отново се срещнаха в груповата фаза на Шампионската лига. Това се случи през 2013 година, когато си размениха по една домакинска победа – ПСЖ спечели с 3:0, а Бенфика  с 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички