ПСЖ победи Башакшехир с 2 гола на Мойс Кийн, Неймар отново се контузи


ПСЖ победи Башакшехир с 2 гола на Мойс Кийн, Неймар отново се контузи
Снимка: Getty Images/Guliver

3542 0

ПСЖ успя да победи с 2:0 във втория си двубой от груповата фаза на Шампионска лига. Френският шампион триумфира над Башакшехир при визитата си в Турция.

Парижани далеч не впечатлиха и не убедиха, но въпреки това грабнаха 3-те точки чрез двата гола на Мойс Кийн. Суперзвездата на тима Неймар пък отново изплаши всички в клуба, тъй като напусна принудително терена още през първото полувреме.

След успеха ПСЖ взе първи точки, след като в миналия кръг загуби от Манчестър Юнайтед. Башакшехир пък продължава без нито една спечелена точка след втора поредна загуба със същия резултат - 0:2, след като преди седмица загуби от РБ Лайпциг.

СЪСТАВИ:

Башакшехир: Гюнок, Болинголи-Мбомбо, Епуряно, Шкъртел, Рафаел, Кахведжи, Топал, Йозкан, Туруч, Кривели, Виска

ПСЖ: Навас, Курзава, Кимпембе, Перейра, Флоренци, Неймар, Маркиньос, Ерера, Ди Мария, Мбапе, Кийн

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ПСЖ можеше да излезе напред в резултата след само 30-ина секунди игра от втората част. Сарабия комбинира с Мбапе, който напредна и върна топката към испанеца. Той обаче стреля от точката за изпълнение на дузпа, но не уцели вратата. Това бе най-чистото положение в срещата до момента.

След изминаването на малко повече от 10 минути от второто полувреме и Башакшехир стигна до своето най-добро положение, макар и да не бе толкова чисто, колкото на Сарабия. Контраатака на домакините завърши с удобна за изстрел позиция за капитана Виска, който стреля от границата на наказателното поле, но Навас отрази добре.

64' - 0:1! По-нападателната игра на парижани през втората част даде резултат и "невидимият" до този момент Мойс Кийн засече с глава центриране от ъглов удар на Килиан Мбапе.

След гола турският тим опита да атакува по-смело и създаде нелоши положения, но при едно от тях Кейлор спаси отлично. В 79-ата минута обаче резултатът стана 0:2!  Сарабия подаде към Мбапе, той се размине с топката, а тя попадна в Кийн. Той се завъртя добре и стреля веднага, като се разписа от близка дистанция.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 8-ата минута Килиан Мбапе покасна безспорните си качества. Справи се с няколко противникови футболисти на скорост, като накрая стреля, но ударът му се получи право в стража на домакините Гюнок и за него не представляваше проблем да улови.

Башакшехир се представяше никак не зле в първите 15 минути от двубоя, като дори се стигна до няколко изстрела, един от които на капитана Виска, който мина съвсем близо до страничния стълб до Кейлор Навас. Секунди след това Ди Мария стреля технично от границата на наказателното поле, но и неговият удар мина покрай вратата, този път на Гюнок.

Отборът на домакините продължи да се представя на ниво срещу именития си съперник. Нещата за Томас Тухел се влошиха допълнително, когато едно от големите му звезди - Неймар, получи травма и в 26-ата минута трябваше да бъде принудително заменен. Вместо него в игра се появи Пабло Сарабия.

До края на частта ПСЖ се посъвзе и създаде няколко по-опасни положения чрез Мбапе и Ди Мария. Домакините също опитваха да атакуват, като веднъж и Навас отрази мощен удар. До 100%-ово положение за някой от двата тима обаче така и не се стигна през цялото полувреме.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

ПСЖ, който достигна до финала в Шампионска лига през миналия сезон, изненадващо стартира с домакинско поражение новата кампания, след като бе победен от Манчестър Юнайтед в Париж. Техният втори съперник в груповата фаза - Башакшехир, също инкасира загуба в първия кръг от РБ Лайпциг.

Домакините няма да могат да разчитат на трима футболисти за днешната среща - Насер Шадли, Азубуике Окечукву и Хасан Али Калдирим. Наставникът на парижани Томас Тухел пък е без контузените Хуан Бернат, Леандро Паредес, Мауро Икарди и Марко Верати.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички