Байерн Мюнхен с лекота надигра и победи Барселона, каталунците без точен удар за 90 минути (СНИМКИ)


Байерн Мюнхен с лекота надигра и победи Барселона, каталунците без точен удар за 90 минути (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

12178 0

Байерн Мюнхен победи с лекота Барселона при гостуването си в Испания на старта на груповата фаза на Шампионска лига. Тимът на Юлиан Нагелсман изигра мач като по учебник и не остави никакво съмнение в превъзходството си на терена.

С голове на Томас Мюлер и Роберт Левандовски (на два пъти) баварците записаха класическа победа на "Ноу Камп". Много добър мач изигра Дайо Упамекано, който спря и малкото ситуации, които Барса създаде в мача. 

В схема на игра 3-5-2 и при отсъствието на Серхио Агуеро и Мартин Брейтуейт, нападението на каталунците изглеждаше абсолютно безидейно, като дори Френки де Йонг бе бледо копие на себе си и изгуби много единоборства. Новото попълнение Люк де Йонг започна като титуляр, но почти не игра с топката, преди да бъде заменен през второто полувреме.

За 90 минути домакините не отправиха нито един точен удар във вратата на Мануел Нойер, докато гостите имаха цели 7...

Единствената добра новина за Барселона е, че бразилецът Коутиньо се завърна на терена след почти едногодишно отсъствие заради контузия! За Роналд Куман остава единствено да се надява, че Осман Дембеле и Ансу Фати също ще са готови скоро за игра, тъй като отборът му изглеждаше тотално безидеен в предни позиции.

Ето и как се разви срещата:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 5-ата минута Кимих получи жълт картон, след като спря откъсващия се по крилото Френки де Йонг. Барса владееше малко повече топката в първите минути, но и пресата на гостите не им позволяваше да създадат сериозни опасности. Малко след това Левандовски получи пас от дълбочина зад защитата, но Пике успя да го затвори и не му позволи да нанесе удар. 

В 18-ата минута продължителна атака на Байерн завърши с удар с левия крак на Сане от близо разстояние, но Тер Щеген го отрази с една ръка - баварците постепенно започваха да налагат своя стил на игра. 

След временно затишие на терена, Барса сгреши при изнасянето на топката и Байерн тръгна на контраатака. Джамал Мусиала бе изведен на стрелкова позиция, но Пике се хвърли на шпагат и успя в последния момент да блокира удара му. Последва лека суматоха в наказателното поле, но каталунците все пак успяха да изчистят топката далеч от вратата си.

В 34-ата минута Томас Мюлер опита удар от около 25 метра и след рикошет в тялото на Ерик Гарсия, който излъга Тер Щеген, топката влетя във вратата - 1:0 за Байерн Мюнхен!

При една хубава атака на Барса в 38-ата минута се видя, че когато тимът успее да премине халфовата линия на съперника с бързи пасове, се отварят много пространства за развитие на нападението. Именно това бе най-трудната задача за играчите на Роналд Куман - да намерят пролуки в постройката на Байерн!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна без промени в единайсеторките на двата тима. В 49-ата минута Бускетс опита удар с левия крак отдалеч, но след рикошет топката излезе в корнер и от него не произлезе нищо опасно пред вратата на Нойер. Малко след това Тер Щеген спаси с крак шут на Сане от около 5-6 метра.

В 55-ата минута Байерн поведе с 2:0! Първо Мусиала стреля от границата на наказателното поле и ударът му срещна дясната греда на Тер Щеген, но след това топката се върна към Роберт Левандовски и той на празна врата я вкара във вратата.

Роналд Куман реши, че дошло време за промяна и пусна младока Гави на мястото на Серхио Бускетс, а Демир замени Серхи Роберто! На този етап изобщо не се виждаше как Барселона ще стигне до чисто голово положение пред вратата на гостите от Мюнхен...

Последваха още смени - Павар бе заменен от Люка Ернандес, Мусиала отстъпи терена на Гнабри, а Оскар Мингеса се появи на мястото на Ерик Гарсия. Бразилецът Коутиньо пък най-накрая влезе в игра след дълго отсъствие заради контузия, заменяйки Люк де Йонг, който почти не бе играл с топката от началото на мача.

В 73-ата минута Роналд Куман трябваше да направи и една последна принудителна смяна, тъй като Жорди Алба получи лека контузия и не можеше да продължи. Той бе заменен от 17-годишния Алехандро Балде. 

Две минути по-късно Упамекано за пореден път в срещата се намеси решително, пресичайки извеждащо подаване и не позволи на Барселона да застраши Мануел Нойер. Последва още една бърза атака за домакините, но Коутиньо реши да стреля, вместо да подаде към непокрития Демир и ударът му бе блокиран.

Около 80-ата минута Упамекано и Гави получиха втория и трети жълт картон в срещата за нарушения срещу Депай и Горецка. Томас Мюлер пък отстъпи мястото си на Забицер, Станишич влезе вместо Зюле, а Кингсли Коман замени Сане. 

Пет минути преди края Байерн Мюнхен нацели още веднъж дясната греда на Тер Щеген, а подобно на ситуацията при второто попадение, топката отново попадна у Роберт Левандовски, той я овладя, избегна хитро шпагата на Пике и със силен удар направи резултата класически - 3:0 за баварците!

Стартови състави:

Барселона (3-5-2): Тер Щеген, Араухо, Eрик Гарсия, Пике, С. Роберто, Жорди Алба, Бускетс, Педри, Френки де Йонг, Люк де Йонг, Депай

Байерн Мюнхен (4-1-4-1): Нойер, Упамекано, Павар, Зюле, А. Дейвис, Кимих, Горецка, Мусиала, Сане, Мюлер, Левандовски

ПРЕДИ МАЧА

Всички футболни фенове помнят последната среща между двата отбора - на 14 август 2020 г. баварците размазаха каталунците на 1/4-финалите в Шампионска лига с 8:2 и лепнаха много срамно петно в историята на Барса. 

Оттогава изтече много вода на "Ноу Камп", а и на "Алианц Арена"! Барселона вече има нов президент (Жоан Лапорта), но няма Лионел Меси, Луис Суарес и Антоан Гризман. Ханзи Флик вече не води баварската машина, но бе наследен от поста от младия и амбициозен Юлиан Нагелсман...

Каталунците започнаха сезон 2021/22 в Ла Лига с две победи и едно равенство, а Байерн Мюнхен стартира с хикс в Бундеслигата, но след това записа три поредни победи при стряскаща голова разлика - 12:3.

Роналд Куман няма да може да разчита днес на Мартин Брейтуейт, Серхио Агуеро, Осман Дембеле и Ансу Фати. Коутиньо е възстановен от контузията си, но едва ли ще се появи в игра. 

Нагелсман е лишен само от Корентин Толисо, който получи травма в последните седмици, но всички други играчи на Байерн Мюнхен са здрави и готови за битка!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички