Байерн Мюнхен сгази Динамо Киев и показа защо е фаворит за трофея в Шампионска лига


Байерн Мюнхен сгази Динамо Киев и показа защо е фаворит за трофея в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

4907 0

Шесткратният европейски шампион Байерн Мюнхен разгроми Динамо Киев с 5:0 като домакин в мач от втория кръг на груповата фаза в Шампионска лига. Роберт Левандовски отбеляза два гола на "Алианц Арена", а по едно попадение добавиха Серж Гнабри, Лирой Сане и Ерик Максим Чупо-Мотинг.

В 10-ата минута Роберт Левандовски опита опасен удар, но Бущан спаси. Минута по-късно Сергей Сидорчук игра с ръка в наказателното поле и главният арбитър посочи бялата точка. Зад топката застана Левандовски, който нямаше проблеми да се разпише - 1:0!

15 минути по-късно Байерн удвои преднината си, след като Роберт Левандовски отново намери целта и отбеляза второто си попадение в срещата - 2:0!

В 35-ата минута Лирой Сане беше много близо до попадение, но негов удар разтресе гредата. В края на полувремето Динамо имаше шанс да изравни, но Мануел Нойер предотврати опасността.

В средата на второто полувреме Байерн стигна до трето попадение. Лирой Сане подаде към Серж Гнабри, който вкара за 3:0! В 74-ата минута падна и четвърто попадение във вратата на Динамо Киев, като този път се разписа Лирой Сане - 4:0!

Три минути преди изтичането на редовните 90 минути Байерн се добра и до пето попадение. Влезлият като резерва Ерик Максим Чупо-Мотинг се възползва от подаване на Бенжамен Павар, за да запише името си сред голмайсторите в мача - 5:0!

Това бе втора победа за баварците в груповата фаза след успеха с 0:3 над Барселона на "Камп Ноу" в първия кръг. Байерн дава сериозна заявка за трофея и затвърди статута си на фаворит в турнира.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Едва ли е изненада, че и през този сезон Байерн Мюнхен е считан за фаворит за трофея в Шампионска лига. Баварците разполагат с невероятен състав, играят отличен футбол и са способни да победят абсолютно всеки на Стария континент.

Тимът започна с категорична победа над Барселона с 0:3, и то на "Камп Ноу". Няма съмнение, че баварците ще гонят първото място в групата, което да им отреди и по-добър жребий за елиминациите. Следващото препятствие за Байерн е Динамо Киев, който тръгна с равенство в Европа - 0:0 срещу Бенфика.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Байерн Мюнхен: Нойер, Упамекано, Зюле, Дейвис, Ернандес, Кимих, Горецка, Сане, Мюлер, Гнабри, Левандовски

Динамо Киев: Бущан, Миколенко, Шабанов, Забарний, Тимчук, Сидорчук, Шапаренко, Андриевский, Де Пена, Циганков, Гармаш

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички