Шампионска лига: И Реал Мадрид, и Манчестър Сити опитват там, където никога не са успявали


Шампионска лига: И Реал Мадрид, и Манчестър Сити опитват там, където никога не са успявали
Снимка: GettyImages

2063 0

Шампионска лига се завръща, а в първия ден от осминафиналите ще видим в действие 14-кратния носител на трофея Реал Мадрид. "Кралския клуб" ще гостува на РБ Лайпциг, като ще бъде без доста от своите звезди - в това число и голмайстора си Джуд Белингам.

Реал Мадрид и Манчестър Сити търсят първи победи при визити в Шампионска лига

Изненадващо или не, но шансовете и на двата отбора са доста изравнени според специалисти и анализатори. А Реал гостува на отбор, срещу който има само една визита - загубена. Двата отбора играха в групите през миналия сезон и в петия кръг "биковете" спечелиха у дома с 3:2.

По-любопитното е, че и в другия двубой за вечерта гостуващият тим, който сред големите фаворити за трофея, има визита на място, където не е печелил. Актуалният първенец в турнира Манчестър Сити е суперфаворит срещу Копенхаген.

Де Бройне ще помага на Манчестър Сити срещу Копенхаген

При двете си гостувания в Дания срещу този опонент обаче "гражданите" не са печелили. И в двата случая става въпрос за равенства. Първо през 2009 година в елиминациите на Лига Европа (2:2), а след това през 2022-ра в групите на Шампионска лига.

Така и "кралския клуб", и "гражданите" ще трябва да сторят нещо, което не са правили до този момент. Какви са шансовете на Реал Мадрид и Манчестър Сити + най-интересните факти около дуелите в Шампионска лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички