РБ Лайпциг - Реал Мадрид по ТВ: Къде да гледаме 1/8-финала в Шампионска лига?


РБ Лайпциг - Реал Мадрид по ТВ: Къде да гледаме 1/8-финала в Шампионска лига?
Снимка: Getty Images

4021 0

Дългото чакане приключи и Шампионска лига отново ще радва футболните фенове. Днес, 13 февруари, 14-кратният носител на трофея Реал Мадрид ще гостува на РБ Лайпциг в първия 1/8-финал на надпреварата. "Белия балет" отвя конкуренцията, за да се класира на първо място в група C, докато отборът на Марко Роуз завърши втори в група G след действащия шампион Манчестър Сити.

Лайпциг не успя да запази нито една суха мрежа в груповата фаза и постигна само успехи с 2:1 над Цървена звезда и Йънг Бойс, а на "Етихад" направиха вълнуващ мач, но загубиха с 3:2.

Лайпциг е неудобен съперник за Реал Мадрид

РБ Лайпциг е спечелил четири от последните си шест домакинства в турнира Реал пък има загуба срещу този опонент, като това е единственото за отбора срещу германски тим в Шампионска лига от последните 13 такива срещи (8 победи и 4 равенства).

Реал не загуби нито точка в груповата фаза, като през сезона разочарова единствено за Купата на Краля, където отпадна. Преди това спечели Суперкупата на Испания, а през уикенда победи Жирона в Ла Лига и се откъсна на върха.

Проблемите в двата състава

Старши треньорът на Лайпциг - Роуз, почти няма кадрови проблеми, като Амаду Хайдара пропусна равенството с Аугсбург поради лека контузия. Именно заради това е под въпрос. Същото не важни за Карло Анчелоти, който ще бъде без Джуд Белингам, който се контузи срещу Жирона. Антонио Рюдигер също няма да е готов за сблъсъка.

Въпреки това, очакваното завръщане на Начо Фернандес от мускулен проблем означава, че Реал ще има поне един централен защитник на разположение за първия мач. Едер Милитао, Дейвид Алаба и Тибо Куртоа продължават да се възстановяват.

Тв излъчване

Първият осминафинал в Германия е от 22 часа и ще бъде излъчван пряко по Макс Спорт 3. Срещата РБ Лайпциг - Реал Мадрид ще може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички