Кроос с притеснителна вест за бъдещето си, Анчелоти коментира и играча, и мача с РБ Лайпциг


Кроос с притеснителна вест за бъдещето си, Анчелоти коментира и играча, и мача с РБ Лайпциг
Снимка: Getty Images

7262 0

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори на пресконференция преди осминафинала за "кралския клуб" срещу РБ Лайпциг от Шампионска лига. Първият дуел е в Германия и ще се състои на 13 февруари - вторник, от 22:00 часа българско време.

"Справяме се добре, опонентът е силен и качествен. Искаме да изиграем завършен мач. Не знам дали ни е най-добрият сезон, като серия - да. Виждам солиден, мотивиран отбор без оплаквания. Всичко върви добре към момента въпреки нещата, с които трябваше да се справяме.

Вече сме играли без Джуд (бел. ред. Белингам е с травма). Лайпциг е вкарал цели 26 гола при транзиции. Това е важно. Карвахал се справи добре като централен защитник. Дали ще го махна от тази позиция?" - започна Анчелоти.

Още: Карвахал рискува да ядоса Роналдо с отговор дали Кристиано, или Меси е по-добър

Редом до него бе и един от най-опитните в състава - Тони Кроос. Полузащитникът притесни привържениците на тима, като призна, че не е взел решение за бъдещето си след този сезон. Неговият договор изтича през това лято.

Тони Кроос не е решил дали ще остане в Реал Мадрид и дали ще играе за Германия на Евро 2024

Тони Кроос обмисля внимателно бъдещето си

"Винаги ви казвам истината, но не знам (бел. ред. дали ще поднови договора си). Не се притеснявам какво може да стане. Ще го решим преди края на сезона. Ще взема решението, когато мисля, че е правилно. Виждате, че това не ми се отразява на терена" - започна той.

Германецът бе попитан и дали ще се съгласи да играе за Германия на домашното Евро 2024: "Това са все казуси, които трябва да разрешавам, съдържащи се в един въпрос (бел. ред. дали ще играе за Реал и за Германия). Не съм решил за нито едно от двете. Искам да завърша кариерата си на много високо ниво. Ще видим, искам да взема правилното решение. Националнът отбор е възможност, но не съм решил".

Анчелоти пък бе запитан да коментира Кроос: "Не съм гневен, че той не е решил, това е негово решение. Мисля, че и играч, и треньор трябва да се откажат, докато са в пика си. И това може да бъде тази година или следващата. Той харесва да играе футбол много, не е въпрос до пари или други неща" - сподели италианецът.

Още: След принудителната смяна: Джуд Белингам с кратко съобщение до феновете на Реал Мадрид

Пътуването за клуба в Германия пък далеч не премина гладко. Реал Мадрид мина през проблеми - сменен полет и катастрофа, причинена от любопитен фен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички