Севиля и Ливърпул си размениха по едно полувреме в спиращ дъха мач на "Рамон Санчес Писхуан" (ВИДЕО)


Севиля и Ливърпул си размениха по едно полувреме в спиращ дъха мач на "Рамон Санчес Писхуан" (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

5439 0

Отборите на Севиля и Ливърпул сътвориха поредния незабравим мач в турнира Шампионска лига. Двата тима не успяха да се победят на "Рамон Санчес Писхуан", като срещата завърши при резултат 3:3, а можеше да паднат още няколко попадения.

През първата част господарите на терена бяха гостите. Те вкараха три безответни гола и по нищо не личеше, ще имат проблем да си тръгнат от Испания с повече от положителен резултат. Не така мислеха домакините, които през второто полувреме върнаха трите попадения пасив, които имаха, за да спечелят точката и да задържат напрежението в групата за това кой ще продължи към директните елиминации.

Още във 2' гостите от Ливърпул излезнаха напред в резултата. Садио Мане спечели корнер, а при центрирането Джорджино Вайналдум отклони към далечната греда, където непокрития Роберто Фирмино заби кълбото в мрежата - 0:1.

След получения гол домакините от Севиля тръгнаха в атака и в 11' бяха близко до изравняване. Нолито получи на левия фланг и технично продължи към Ескодеро в наказателното поле, но ударът на капитана на испанците намери външната страна на мрежата.

Натискът на Севиля продължи и в 19' Нолито като по чудо не изравни. Играчът на домакините получи в наказателното поле, освободи се от Гомес и стреля фалцово. Кариус леко докосна топката, която срещна гредата и след това се върна в ръцете на стража. Секунди по-късно Бен Едер също можеше да изравни, но този път топката премина покрай вратата.

Двата тима продължиха откритата игра и в 21' Фирмино бе изведен добре, но ударът му бе спасен от Рико. При ответния корнер Ливърпул вкара гол-копие на първия. След центрирането от корнер, Фирмино отклони от близката към далечната греда, където непокрит този път бе Садио Мане, който с глава удвои - 0:2.

Като че ли всичко в мача бе решено още преди да измине и половин час игра. Садио Мане бе изведен блестящо по левия фланг, той без проблем надбяга защитник на Севиля и отправи удар. Рико спаси, но кълбото попадна на крака на Фирмино, който от около два метра нямаше никакъв проблем да се разпише - 0:3.

В 52' домакините върнаха интригата в срещата. При изпълнение на статично положение Морено остави Бен Йедер непокрит на близката греда и футболистът в бяло с глава намали - 1:3.

В 60' Севиля се върна в мача с втори гол. Отново Бен Йедер се разписа, този път след дузпа, която Морено направи. Първото изпълнение бе отменено от главния съдия, но и при двете голмайсторът бе точен - 2:3.

В 63' като по чудо не се стигна до трети гол във вратата на гостите. Ескудеро бе близко до попадение, след като отправи удар от непосредствена близост, Кариус докосна топката, която след това се отби от напречната греда и Клаван изчисти.

В добавеното време на срещата заслужено домакините стигнаха до така чакания трети гол. Писаро бе най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле на Ливърпул от изпълнения корнер и за радост на всички фенове на "Рамон Санчес Писхуан" се разписа - 3:3.

Преди мача

Отборите на Севиля и Ливърпул излизат в спор за първото място в предварителна група Е. Към момента гостите от "Анфийлд" са лидери, като нямат нито едно поражение. Те са с акив от две победи и две равенства.

Испанците са само на точка зад днешния си опонент. По-рано през сезона в Шампионска лига двата тима не се победиха на "Анфийлд", като срещата завърши 2:2.

Състави:

Севиля: Рико, Банега, Бен Йедер, Ескудеро, Гейс, Ленгле, Меркадо, Нолито, Нзонзи, Пизаро, Сарабиа.

Ливърпул: Кариус, Коутиньо, Фирмино, Гомес, Хендерсън, Клаван, Ловрен, Мане, Морено, Салах, Вайналдум.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички