Ливърпул изпусна да разбие Севиля, а след това изпусна и победата (ВИДЕО)


Ливърпул изпусна да разбие Севиля, а след това изпусна и победата (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

3263 0

Ливърпул се завърна в Шампионска лига с равенство 2:2 срещу Севиля, въпреки че имаше куп положения в мача и допусна два гола от единствените два точни удара на испанския тим в двубоя. 

"Рохибланкос" изненадващо поведиха още в 5' с 0:1 след попадение на Бен Йедер. До края на полувремето обаче домакините успяха да обърнат с голове на Фирмино и Салах. До почивката бразилецът изпусна дузпа, а освен това изпусна две страхотни положения в своя полза.

През вторите 45 минути нападателите в червено направиха нова серия от пропуски, а в 72' Корея наказа това с изравнителен гол - 2:2.

В другата среща от групата Марибор и Спартак Москва завършиха 1:1.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна по ужасен за домакините начин, след като още в 5' Бен Йедер успя да се разпише. Ексудеро получи топката на левия фланг и пусна остър успореден на голлинията пас за нападателя. Четирима защитници не успяха да играят с топката и тя остана за Йедер, който се разписа за 0:1.

В 20' обаче домакините успяха да се разпишат. Брилянтно двойно подаване между Морено и Джан изведе защитникът в наказателното поле. Той пусна остър пас за Фимирно, преодолявайки вратаря - удар на празна врата и 1:1.

2 минути по-късно Джан беше изведен отлично в пеналтерията и той стреля, но топката мина встрани от вратата.

В 37' домакините успяха да поведат с голяма доза късмет. Салах пробва удар от средна дистанция, като топката рикошира в защитник и придоби неспасяема за вратаря траектория - 2:1 за Ливърпул.

3 минути преди края на полувремето Мане беше фаулиран в наказателното поле, като съдията отсъди справедливо дузпа за домакините. Фирмино обаче стреля в страничния стълб.

В добавеното време Алберто Морено проби в наказателното поле и стреля, но Серхио Рико успя да спаси - 2:1 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с два пробива по лявото крило на Севиля, но защитата на Ливърпул се справи. Мърсисайдци пък залагаха на контраатаки и на няколко пъти Мане и Салах стреляха от добри позиции, но не съумяха да се разпишат.

Тези пропуски струваха скъпо на домакините, след като в 72' "рохибланкос" изненадаха защитата на Ливърпул, а Корея разпечата вратата на Лорис Кариус - 2:2.

След гола домакините нямаха нито едно положение за връщане на водачеството в резултата. Коутиньо дори се появи в игра, но сбърка почти всяка топка и ясно показа, че не се намира в оптимално състояние - 2:2 краен резултат.


All Goals HD - Liverpool 2-2 Sevilla 13.09.2017 by livegoalsfootball

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Както вече споменахме, двата отбора за последно се срещнаха във финала на Лига Европа, като тогава "рохибланкос" спечелиха с 3:1 срещу мърсисайдци. Съдбата определи двата отбора да се изправят един срещу друг в груповата фаза на Шампионска лига.

Ливърпул започна ударно сезона, но в последния кръг допусна тежко поражение срещу Манчестър Сити с 0:5 и сега на "Анфийлд" ще търси да се реваншира на своите фенове.

Севиля също се намира в отлична форма, започвайки сезона с 2 победи и равенство, а в квалификациите на турнира отстрани силния тим на Истанбулл ББ.

Стартови състави: 

Ливърпул: Кариус, Вайналдум, Ловрен, Фирмино, Салах, Гомес, Хендерсън, Морено, Мане, Джам, Матип

Севиля: Рико, Кяер, Бен Йедер, Банега, Кореа, Пизаро, Н'Зонзи, Навас, Ескудеро, Пареха, Меркадо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички