Роналдо, изглежда, играе на ниво само в Шампионска лига


Роналдо, изглежда, играе на ниво само в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1605 0

Машината Реал Мадрид не върви и една от причините за това безспорно е фактът, че основният ѝ двигател - Кристиано Роналдо, буксува. През този сезон португалецът показва много странна статистика.

Роналдо започна сезона с 5-мачова дисквалификация, а след като се завърна на терена, успя да вкара само 1 гол в 6 мача в Ла Лига. След това, заедно с екипа си той претърпя две поредни поражения - от Хирона в първенството и от Тотнъм в Шампионска лига. При това Реал не бе губил в груповата фаза на турнира от 2012 година.

Но странното е в личната статистика на звездата: слаб в шампионата и впечатляващ в Шампионска лига.

Според данни на WhoScored в Ла Лига Роналдо има най-лош процент на успешни удари сред всички, които бележат в петте най-добри европейски първенства (2,5%). В Шампионска лига показателят му е 10 пъти по-висок.

ЛА ЛИГА                ШАМПИОНСКА ЛИГА

6              мачове         4

1              голове         6

6,7 средно удари на мач 7,3

2,5% успешни удари     20,5%

Непривично човешката, а не космическа статистика на Роналдо най-често се обяснява с 2 фактора:

Първо, Кристиано изгражда всичките си тренировъчни процеси така, че да е най-свеж във важния период (Пример - пролет 2017 г.). Сега, особено в очакване на Мондиал 2018, той не бърза да достигне своя пик.

Второ, Реал се преустройва и още не е достигнал максималната си мощност. Squawka потвърждава това със статистиката на Тони Кроос - преди една година германецът имаше 29 създадени шансове и 5 асистенции. Сега той има 13 шанса и 0 асистенции.

За това говори и самият Роналдо: "Пепе, Мората и Хамес ни правеха по-силни, момчетата от сегашния състав са по-млади. Ние очакваме завръщането на Карвахал и Бейл. Това съвсем не значи, че имаме лош отбор, не. Просто му липсва опит, а това е важно".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички