Само един българин се бори за Шампионска лига, интересен жребий в третия предварителен кръг


Само един българин се бори за Шампионска лига, интересен жребий в третия предварителен кръг
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

1488 0

Жребият за третия квалификационен кръг на Шампионска лига бе изтеглен, като в него ще има от всичко. Българското участие обаче се очертава да е слабо, тъй като само един сънародник ще се бори от чужбина.

Става въпрос за полузащитника на Аполон Лимасол Илиан Илиев-младши, който дори е контузен и ще изпусне срещите на съотборниците си. Те ще се изправят срещу победителя от двойката Макаби -Олимпиакос.

Междувременно един от най-интересните мачове на този етап ще бъде между Монако и ПСВ Айндховен. "Монагаските", които завоюваха бронза през миналата година във френската Лига 1, както и "червено-белият" вицешампион на Нидерландия, се опитват да влязат в групите на най-престижния клубен турнир за първи път от 2018/2019 година насам.

И двата отбора стигнаха до финален плейоф през миналата година, но така и не успяха да излязат като победители от него. Монако отпадна от Шахтьор Донецк, ПСВ - от Бенфика.

Макар и да не разполагат с бюджетите на европейските грандове, двата тима бяха редовни участници в груповата фаза на турнира. През 2004-а година французите дори стигнаха до финала, но имаха тъжната участ да бъдат сразени от Порто на Жозе Моуриньо. Година по-късно ПСВ Айндховен достигна до полуфинала. Сега един от двата тима ще се сбогува на ранен етап с надпреварата.

Вижте съперниците на българските участници в квалификациите на европейските клубни турнири!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички