Анте Шимунджа: Всички искат да покажат най-доброто срещу нас


Анте Шимунджа: Всички искат да покажат най-доброто срещу нас
Снимка: Ludogorets.com

1105 0

Наставникът на Лудогорец - Анте Шимунджа, говори пред медиите преди големия мач на тима от втория квалификационен кръг на Шампионска лига срещу Шамрок Роувърс. Той похвали съперника, но не пожела да говори относно вече известения жребий за 3-ия кръг.

„Знаем как играят, тяхната стратегия и сме готови за агресията, която ще ни предложат и ще се изправим срещу най-добрия отбор в страната им. Те се намират по средата на сезона и сме ги анализирали и знаем как играят като гост и у дома. Подготвяме се добре", заяви старши треньорът.

"Те имат повече мачове от тези, които сме изиграли, но и ние вече влизаме в мачов ритъм, така че мисля, че влизаме във форма. Щастливи сме, че нямаме нови контузии. Клод е под лекарско наблюдение и се надяваме, че ще се върне съвсем скоро към тренировките.

"Има голяма разлика от Сутиеска и Шамрок. Ирландците играят в различна система от черногорците и са агресивни вкъщи с играчите си напред и трима в защита. Ротират много в офанзивната част на играта, така че разликите са сериозни и е нужно да се адаптираме и да сме готови за идеите им в следващите ни два мача.

Мислим за мача утре обаче, след което за следващия. Не се притеснявам, тъй като не „спим“ през първото полувреме. Нормално е, че всички отбори искат да покажат най-доброто срещу нас. Ако гледаме първите и вторите полувремена, ще изиграем повече мачове, така че е важно да се придържаме към плана си във всички минути и да опитаме да бъдем фокусирани в целите си. Най-важно накрая е резултатът за нас, тъй като победният манталитет си го носим.

Знаем много за Шамрок и на какво са способни. Наясно сме с добрите и слабите им страни. Ще опитаме да форсираме нашия стил на игра особено при домакинството ни. Двата отбора мислят за себе си и се уважават. Ако гледаме историята на отборите, със сигурност сме пред Шамрок, но уважаваме съперника. Не може да мислим за историята, а за сега.

Имаме млад отбор с голям потенциал, но трябва да работим много сериозно, за да покажем най-доброто от себе си. Ако не разузнаем максимално Шамрок, ще имаме проблеми. Това е мач от много високо ниво, в който искаме да продължим напред. Няма лесни мачове. Искаме да постигнем влизане в групите, но футболът е непредвидим. Имаме мачове да печелим преди да стигнем третия кръг. Няма нужда да коментираме третия кръг", допълни още той

Ето съдийските наряди за евробитката на Лудогорец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички