С 10 души и след отменена дузпа и “задна ножица”: Барселона оцеля срещу Порто (ВИДЕО)


С 10 души и след отменена дузпа и “задна ножица”: Барселона оцеля срещу Порто (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3450 0

Барселона се измъчи във втората седмица на Шампионска лига, но вече е еднолично начело в група “G” със 6 точки. Каталунците спечелиха с 1:0 визитата си на Порто след попадението на резервата Феран Торес в добавеното време на първата част. Десетина минути по-рано испанецът замени принудително сменения заради контузия Роберт Левандовски.

Очаквано или не - “Блаугранас” рядко създаваше ситуации след почивката и възпитаниците на Шави ожесточено се бориха за гола си аванс. Отбраната на световния колос се пропука на няколко пъти и само късметът го спаси.

В рамките на броени минути Кансело игра с ръка в наказателното поле, но Тейлър отмени сигурна дузпа заради същото нарушение в атака на Еустакио. След още няколко атаки Тареми реализира уникален гол, но от нередовна позиция. И за да бъде още по-драматична победата на гостите - то те доиграха двубоя с човек по-малко.

Ценният успех дойде в мач №100 за Шави начело на тима. Той е 11-ият в историята на тима, който достига бройката. Неговият тим ще приеме Шахтьор Донецк в следващия кръг, но с развитието на групата изглежда все по-сигурно, че Барселона ще продължи напред. 

Първо полувреме

Гостите имаха тотален превес в притежанието на топката след половин час игра - 65%. Отборите обаче си размениха по три положения в атака, но и след тях нулите продължиха да царуват в Порто. 

От самото начало направи впечатление, че Антъни Тейлър залага на по-свободната игра, която доведе до куп единоборства. Едно такова между Кармо и Левандовски коства присъствието на поляка. Той бе заменен принудително след 34 минути игра от Феран Торес.  

В рамките на 40 минути английският рефер показа три жълти картона за Барселона (Кансело, Араухо и Гави), включително и за Шави, а официално предупреден бе Кардозо за "драконите".

Двата тима трудно намираха възможности да нахлуват в наказателните полета и да отправят удари. Доказателства за това бяха точните удари на Тареми и Торес, които бяха съответно трети и четвърти в рамките на цялото полувреме, но те бяха от сериозна дистанция, незатруднила вратарите. 

ГОЛ! Гостите се възползваха от първата груба грешка на Порто и Торес откри за 1:0! Той бе изведен от Гюндоган и очи в очи срещу Коща прати кълбото в близкия ъгъл на стража. 

Video edited on Kapwing

Второ полувреме

Първата по-опасна ситуация след почивката се разви пред Тер Стеген. В 53-ата минута Тареми бе изведен срещу германеца и бе напът да стреля след индивидуалния си рейд, но в точния момент Кунде сложи крак пред кълбото и наруши траекторията на удара. 

На "Ещадио до Драгао" си личеше през втората част, че "драконите" поемат инициативата. Те отправиха три точни удара до началото на заключителния четвърт час, а каталунците нямаха нито един. За сметка на това - възпитаниците на Шави контролираха кълбото през 64% от времето. 

В 77-ата минута Тейлър посочи бялата точка след игра с ръка на Кансело. Той се намеси в отбрана около наказателното поле, но португалецът имаше нещастието да докосне кълбото с крайника си. 

Ситуацията пред вратата на Тер Стеген се забави и Тейлър отиде да гледа повторение на ситуацията. Оказа се, че по-рано Еустакио също си е помогнал с ръка и решението за наказателен удар бе отменено. 

В 83-ата минута Тареми вкара страхотно попадение със "задна ножица", но бе отменено поради засада. 

Video edited on Kapwing

В добавеното време Гави не сдържа нервите си и извърши нарушение. То му донесе и втори жълт картон, след който бе изгонен от Тейлър. 

 

Стартови състави

Порто: Коща, Баро, Варела, Пепе, Галено, Еустакио, Марио, Кардосо, Кармо, Тареми, Уендел

Барселона: Тер Щеген, Балде, Араухо, Кунде, Кансело, Гюндоган, Гави, Ромеу, Феликс, Левандовски, Ямал

Преди мача

Възпитаниците на Шави бяха влезли в серия от успехи, само 2 от които оформиха голова разлика от 10:0. Всичко обаче приключи с измъчено реми с Майорка (2:2). След това каталунците победиха трудно Севиля с 1:0 и отново са на победния път. 

Срещу Порто "Блаугранас" има 8 двубоя, включително и финала през 2011 година. Извън него - световният колос печели 4 мача + последната среща, а останалите три двубоя отиват на сметката на португалците. 

"Драконите" бяха в комфортна среща от 7 двубоя без поражение (6 победи), но за последно загубиха при визитата си на Бенфика с 0:1 с гол на Ди Мария. Днес за Порто отсъстват Верон, Еванилсон, Зайду, Маркано и Пепе. За Барса не са на линия Педри, Рафиня и Де Йонг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички