"Той беше изненада за всички ни" - Шави възхитен от звезда на тима и поиска промяна от Барселона в Шампионска лига


"Той беше изненада за всички ни" - Шави възхитен от звезда на тима и поиска промяна от Барселона в Шампионска лига
Снимка: GettyImages

2405 0

Барселона се изправя срещу Порто във втория си мач от груповата фаза на Шампионска лига този сезон. Каталунците се стремят да постигнат две поредни победи след победата с 5:0 над Антверп. Старши треньорът Шави Ернандес сподели, че се надява неговият отбор да покаже големи подобрения след разочароващата кампания в турнира през миналия сезон.

Подобряване от миналия сезон

"Имаме много играчи с поредна година опит в Шампионска лига, които вече са печелили титли тук. Подсилихме се добре и в това състезание се надяваме да сме на нивото, на което Барселона трябва да бъде. Този мач е идеален сценарий да го докажем.

Мисля, че като цяло трябва да се замислим и да спрем лошата ни форма като гост. Виждаме призраци в състезанието, но имаме играчи, които са спечелили много, като Гюндоган и Кансело, така че трябва да мислим позитивно", сподели той.

"Трябва да се състезаваме и да направим крачка напред в играта и да наложим нашата личност. Няма да е лесно срещу Порто, но започнахме добре. Ние сме лидери".

Изненадата в отбора

Шави говори и за Фермин Лопес, който се утвърди като играч на първия отбор този сезон. Той е доволен от участието на 20-годишното момче досега. "Той е част от първия отбор, заслужи го. Много го харесвам и той беше изненада за всички ни. Мисля, че той може да ни помогне много, има много качества и вярвам, че може да бъде играч на Барселона в продължение на много години". Преди двубоя пък треньорът на Порто се закани на Барселона и обяви, че са наясно със слабите им страни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички