Резерва измъкна пасивен Юнайтед в тежко гостуване на Атлетико


Резерва измъкна пасивен Юнайтед в тежко гостуване на Атлетико
Снимка: Getty Images

6273 0

Манчестър Юнайтед се спаси с равенство 1:1 в гостуването на Атлетико (Мадрид) в осминафиналите на Шампионска лига. Домакините откриха резултата още в 7-ата минута чрез красиво попадение на Жоао Феликс и асистенция на Ренан Лоди. "Червените" дяволи" изравниха в 80-ата минута буквално при първата си сериозна атака в мача. До този момент те нямаха удар в очертанията на вратата на Облак.

Точен за англичаните беше младокът Антъни Еланга, който скоро преди това бе влязъл от пейката. За ценния гол му асистира Бруно Фернандеш. Атлетико игра силно през почти целия мач, но "дюшекчиите" нацелиха и на 2 пъти гредата. Реваншът е на 15 март в Манчестър, като, както знаете, правилото за тежестта на гола при гостуване вече не важи.

Ето как се разви мачът в Мадрид:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна с възможност за Атлетико след грешка в отбрана на Юнайтед в 3'. Защитник на гостите обаче съумя да изчисти удар на Хименес. Атлетико продължи да владее инициативата и в 7' се стигна до нов ъглов удар. Когато възможността изглеждаше, че се е разминала, Лоди направи чудесно центриране в наказателното поле и там Жоао Феликс засече красиво с глава след плонж. Топката се отби в дясната греда на Де Хеа и влетя в мрежата му - 1:0.

Манчестър Юнайтед отправи първия си удар към вратата на съперника в 15-ата минута. Тогава Бруно Фернандеш стреля от границата на наказателното поле, но след рикошет топката излезе в корнер. 

Манчестър Юнайтед отправи първия си удар към вратата на съперника в 15-ата минута. Тогава Бруно Фернандеш стреля от границата на наказателното поле, но след рикошет топката излезе в корнер. Атлетико осъществява по-разнообразни атаки, а към средата на полувремето гостите са прекалено мудни в този план. В 34' Лоди получи дълго подаване от Ерера отляво и след като се справи с Линдельоф, отправи изстрел, но топката мина на сантиметри от лявата греда. 

В 37' Кристиано Роналдо отправи втория удар към вратата на "дюшекчиите", но далеч от целта. В самия край на редовното време Шиме Вршалко засече чудесно центриране в наказателното поле, но след удара му с глава топката се отклони от тялото на защитник на Юнайтед и нацели напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Представянето на "червените дяволи" след почивката не показа някакво подобрение или по-голяма интензивност. Мачът се поизнерви и картоните зачестиха. В 67' Ралф Рангник предприе тройна смяна, като замени и двамата си крайни бранители - Алекс Телес замени Люк Шоу, а Уан-Бисака влезе на мястото на Линдельоф. Мачът завърши и за Погба, на чието място в игра влезе Неманя Матич. 

Четвърт час преди края на редовното време Диего Симеоне също предприе смени - той пусна в игра Гризман и Льомар, а извади Феликс и Лоди. Колегата му включи в игра Еланга на мястото на Рашфорд. В 77' Манчестър Юнайтед получи пряк свободен удар след нарушение срещу Фред. Изпълнението обаче бе поредното разочароващо такова за голямата звезда Кристиано Роналдо.

Само минута по-късно "червените дяволи" стигнаха до изравнително попадение чрез тийнейджъра Еланга. Той получи добро подаване от Фернандеш, Рейнилдо го изпусна, за да стреля диагонално и да прати топката в десния ъгъл на Облак за 1:1. В 87' пък удар на Гризман срещна гредата, а в последните секунди на добавеното време стражът на Атлетико спаси удар на Лингард.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Атлетико Мадрид: Облак, Вршалко, Савич, Хименес, Лоди, Рейнилдо, Кондогбия, Ерера, Йоренте, Кореа, Феликс

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Варан, Магуайър, Линдельоф, Шоу, Фред, Погба, Бруно Фернандеш, Рашфорд, Санчо, Роналдо

ПРЕДИ МАЧА

Испанският тим влиза в тази битка разклатен, след като от кандидат за титлата в Испания се превърна в борец за място в топ 4 в Ла Лига. Отборът на Диего Симеоне редува силни със слаби мачове в първенството. И в плейофите на Шампионска лига на "дюшекчиите" не им бе лесно да достигнат - загубиха 2 пъти от Ливърпул в групата, но, макар и само с 2 победи в 6 мача, успяха да завършат втори.

Манчестър Юнайтед също не е в прекрасен период - тимът направи равенства с някои не толкова претенциозни отбори във Висшата лига и също води битка за топ 4. "Червените дяволи" са наясно, че в този турнир е единственият им шанс за трофей през този сезон.

В груповата фаза английският гранд игра срещу Аталанта, Виляреал и Йънг Бойс и съумя да спечели групата си не без голямата помощ на суперзвездата си Кристиано Роналдо.

Атлетико ще бъде тази вечер без Вас, Караско и Куня, а участието на Льомар, Ермосо и Коке е под въпрос. За Юнайтед двубоя пропускат Хийтън, Грийнууд и Кавани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички