Заради жена: Де Бройне обича да вкарва на Куртоа, макар и съотборници


Заради жена: Де Бройне обича да вкарва на Куртоа, макар и съотборници
Снимка: Instagram

4557 0

Тази вечер Манчестър Сити посреща Реал Мадрид в полуфинален мач-реванш в Шампионска лига. В първия двубой, провел се на "Сантяго Бернабеу" преди седмица, грандовете направиха равенство 1:1. Въпреки очакванията, че головата машина на "гражданите" Ерлинг Холанд ще накаже "белите", то това бе сторено от халфът Кевин Де Бройне.

Това накара феновете да се върнат към една позабравена тема, която свързва белгиеца и съотборника му в националния отбор, който пази за испанския гранд - Тибо Куртоа. Двамата са израснали в академията на Генк и от години играят в белгийския национален тим, но имат трудни отношения.

Причината за напрежението между тях е момиче. През 2014 г. въпросната Каролина Лийнен излизаше с Де Бройне, но той ѝ изневерява с най-добрата ѝ приятелка. За да му отмъсти, белгийката преспива с Куртоа и казва, че той ѝ е дал това, което Кевин не е могъл.

И въпреки че двамата белгийски футболисти се поздравиха след първия мач в Мадрид, фенове вярват, че той е двойно по-мотивиран да вкарва на Куртоа заради историята с Лийнен. И вече го е правил няколко пъти. Припомняме случаите:

Челси - Манчестър Сити 0:1, Висша лига, 30.09.2017 г.

Тогава Сити още не бе спечелил трофей при Хосеп Гуардиола, а "сините" бяха шампиони на Англия. Тогава Де Бройне беше много деен и непрекъснато навлизаше в наказателното поле на Челси. В 67' той получи от Жезус, навлезе в наказателното поле и стреля в десния ъгъл. Впоследствие Сити стана шампион, спечелвайки 100 точки в първенството.

Реал Мадрид - Манчестър Сити 1:2, 1/8-финал в Шампионска лига, 26.02.2020 г.

Тогава испанският колос имаше трудности - загуби лидерството си в Ла Лига и отпадна от Купата на Краля. Сити отиде на "Бернабеу" в ролята на фаворит, тъй като битката за титлата беше завършена, макар и да бе февруари. Тогава Ливърпул беше дръпнал с 22 точки и "гражданите" се концентрираха върху Шампионска лига.

Въпреки че Реал поведе, Сити не се спря и в 78' Де Бройне асистира на Жезус, който изравни. 4 минути по-късно халфът се разписа за 2:1 от дузпа. Той успя да прати Куртоа в противоположния ъгъл.

Манчестър Сити - Реал Мадрид 4:3, 1/2-финал в Шампионска лига, 26.04.2022 г.

Тогава Сити водеше във Висшата лига на Ливърпул, а Де Бройне беше в чудесна форма. Реал пък бе станал недостижим за Барселона, затова феновете очакваха двубоя с нетърпение. Тогава англичаните победиха с 4:3, а всичко започна с гол на Де Бройне още във втората минута. В реванша обаче "белите" победиха с 3:1, класираха се на финала и там завоюваха трофея, спечелвайки срещу Ливърпул с 1:0. А ето кои други две двойки белгийски национали не си говорят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички