Реал Мадрид се натресе на ПСЖ след новия жребий в Шампионска лига, тежък опонент и за Ливърпул


Реал Мадрид се натресе на ПСЖ след новия жребий в Шампионска лига, тежък опонент и за Ливърпул
Снимка: GettyImages

7241 0

След безпрецедентния гаф по време на тегления по-рано днес жребий за 1/8-финалите в Шампионска лига от Европейската футболна централа УЕФА взеха решение да анулират жребия и да проведат нов такъв в същия ден. При втория жребий вече всичко бе подсигурено и не се стигна до нови грешки, с което се потвърдиха и новите 1/8-финални двойки.

Новият жребий за елиминациите в Шампионска лига оформи мегасблъсък между два от най-големите европейски грандове - Пари Сен Жермен срещу Реал Мадрид. Английският гранд Ливърпул, който при първия жребий се падна с комфортния съперник РБ Залцбург, сега бе изтеглен срещу шампиона на Италия Интер.

Друг вълнуващ сблъсък противопоставя шампиона на Испания Атлетико Мадрид и Манчестър Юнайтед. Европейският шампион Челси ще се изправи срещу шампиона на Франция Лил. Шампионът на Германия Байерн Мюнхен ще срещне шампиона на Австрия РБ Залцбург.

ЖРЕБИЙ ЗА 1/8-ФИНАЛИТЕ В ШАМПИОНСКА ЛИГА:

РБ Залцбург - Байерн Мюнхен

Спортинг - Манчестър Сити

Бенфика - Аякс

Челси - Лил

Атлетико Мадрид - Манчестър Юнайтед

Виляреал - Ювентус

Интер - Ливърпул

ПСЖ - Реал Мадрид

ПРЕДИ ТЕГЛЕНЕТО НА НОВИЯ ЖРЕБИЙ:

Минути след изтегления по-рано днес жребий за Шампионска лига УЕФА взе решение да го анулира и да проведе нов жребий в същия ден. Причината, обявена от УЕФА, е "технически проблем" със софтуера, който дава инструкции на официалните лица на жребия как да разпределят отборите по урни.

Както е известно, правилата на УЕФА не позволяват отбори от една държава или от една група да играят един срещу друг на 1/8-финалите. Това правило обаче бе нарушено, след като Манчестър Юнайтед и Виляреал, които бяха в една група, се паднаха един срещу друг, а впоследствие УЕФА поправи грешката си.

Друг сериозен гаф, допуснат по време на вече анулирания жребий, бе това, че Манчестър Юнайтед не попадна сред отборите, които могат да се изправят срещу шампиона на Испания Атлетико Мадрид. От УЕФА обаче нямаха основание да избягват двубой между Юнайтед и Атлетико, а с това свое действие жребият на практика стана манипулиран (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички