Цифрите говорят: Лионел Меси или Кристиано Роналдо е по-добър в директните им сблъсъци?


Цифрите говорят: Лионел Меси или Кристиано Роналдо е по-добър в директните им сблъсъци?
Снимка: Getty Images

8387 0

Жребият в Шампионска лига отреди Кристиано Роналдо и Лионел Меси да се срещнат за 37-ми път един срещу друг. Това се случи преди тегленето да бъде повторено заради гаф, извършен по време на жребия. Впоследствие двамата няма да се срещнат в 1/8-финалите, но ако ПСЖ преодолее Реал Мадрид, а Манчестър Юнайтед надвие Атлетико двамата могат да се изправят един срещу друг.

В последните 13 години двамата не са играли един срещу друг само през 2019 г., когато Роналдо караше първия си сезон в Ювентус. В мачовете между двамата в Шампионска лига цари равенство по отношение на победите. В 6 срещи Меси е печелил два пъти, с два успеха се е поздравил Роналдо, а две срещи са завършвали наравно. Меси има 3 гола, докато Кристиано се е разписвал 2 пъти.

В Ла Лига доминацията е на страната на Лео - в 18 мача Барселона с Меси е печелила 10 пъти, докато Реал Мадрид с Роналдо - 4. 4 мача са завършвали наравно, а Меси е вкарал 12 гола срещу 9 за Кристиано.

В Купата на Краля предимството е на страната на Кристиано - 2 победи срещу 1 за Меси и две равенства. Португалецът има 5 попадения, докато Лео не е вкарвал на Реал Мадрид, когато Роналдо е бил на терена.

В Суперкупата на Испания отново Меси е по-успешният в директните сблъсъци - в 5 срещи и Реал Мадрид, и Барселона имат по 2 победи, но аржентинецът е вкарал 6 гола срещу 4 за Роналдо.

Само два пъти двамата са се срещали на ниво националния отбори. Тук равенството е пълно, като на 9 февруари 2011 г. Аржентина печели срещу Португалия с 2:1 и двамата големи съперници вкарват. През 2014 г. Португалия побеждава с 1:0, но голът не е на Роналдо.

A какъв невиждан гаф сътвориха от УЕФА секунди пред ПСЖ - Юнайтед и Меси - Роналдо?

ОБНОВЕНО: ЖРЕБИЯТ ЗА 1/8-ФИНАЛИТЕ В ШАМПИОНСКА ЛИГА ЩЕ БЪДЕ ТЕГЛЕН НАНОВО!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички