Реал Мадрид са непобедени при рефера, който ще води финала на Шампионска лига


Реал Мадрид са непобедени при рефера, който ще води финала на Шампионска лига
Снимка: Getty Images

2339 0

Реал Мадрид ще се изправи днес (28 май) срещу Ливърпул във финала на Шампионска лига. Двата тима ще се впуснат в люта битка за трона на Европа. Освен самия мач има и друг любопитен акцент, свързан с главния арбитър на сблъсъка, който трябва да се отбележи.

На 11 май от УЕФА обявиха, че мачът ще се ръководи от френско-италианска съдийска група начело с Клеман Тюрпен. А именно при французина Реал Мадрид никога не е губил мач в Шампионска лига.

До момента Тюрпен е водил 4 срещи на Кралския клуб. Интересното е, че първата бе срещу Лудогорец на "Сантиаго Бернабеу", когато Реал надви българския шампион с 4:0. През април пък той води и мача между Челси и мадридчани от четвъртфиналите на ШЛ на "Стамфорд Бридж", завършил 3:1 за "лос бланкос".

Във финала на най-комерсиалния европейски турнир, между Ливърпул и Реал Мадрид, през 2018 година, Тюрпен пък бе четвъртия съдия, който отговаряше за реда на скамейките.

С времето френският арбитър се превърна в един от най-добрите на планетата. Днес той ще ръководи своя мач номер 36 в Шампионска лига. Той реферира срещи от Евро 2020, както и на Мондиал 2018. Очаква се да поеме и ключови срещи на Световното първенство в Катар по-късно през годината.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Един от интересните индивидуални двубои, които ще наблюдаваме днес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички