Лице в лице: Дуелът, който може да превърне финала в истински кошмар за Ливърпул


Лице в лице: Дуелът, който може да превърне финала в истински кошмар за Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

2250 0

Европейските грандове Ливърпул и Реал Мадрид ще се изправят един срещу друг във финала на Шампионска лига тази вечер(28.05) от 22:00 часа българско време. Решаващият сблъсък за най-ценния европейски клубен трофей ще се играе на "Стад дьо Франс" в Париж.

Едно от най-интересните персонални съперничества на терена се очертава да бъде между десният краен бранител на Ливърпул Трент Александър-Арнолд и фланговият футболист на Реал Мадрид Винисиус Жуниор.

Дуелът между Трент Александър-Арнолд и Винисиус Жуниор 

Английският национал изигра може би най-силния си сезон до момента в кариерата си, откакто е основен играч за състава на мърсисайдци. Превъзходно е представянето му във фаза атака, където само във Висшата лига може да се похвали с 12 асистенции в 32 мача. 

23- годишният играч обаче изпитва проблеми в дефанзивен аспект, тъй като набляга на представянето си в офанзивен план и до голяма степен пренебрегва задълженията си в защита и в не редки случаи носи пасиви на Ливърпул в хода на двубоите.

Бразилецът Винисиус умее да се възползва от грешките на опонентите си особено, когато получи пространство пред себе си. А именно този компонент от играта е сериозен проблем за десния бек на "червените". Крилото на "Лос Бланкос" изпъкна със 17 попадения в 35 срещи в Ла лига, както и с 10 асистенции и благодарение на изящните му изяви Реал Мадрид завоюва титлата в първенството.

Безспорно асът на "белия балет" ще принуди Арнолд да бъде по предпазлив във включванията си в предни позиции, тъй като рискува да остави пролука в зоната си и Винисиус да застраши вратата на Алисон Бекер. В срещи с такъв заряд е рисковано да се правят експерименти.

Когато бразилският национал започна да попада сред титулярите често бе обект на критки от страна на привържениците, които възнегодуваха, ако той предприеме самостоятелен рейд защото в повечето ситуации завършващият удар бе неефективен. Понастоящем обаче успеваемостта му е безупречна и не бива да се омаловажава.

Персоналният му пазач Трент Александър-Арнолд миналата година не бе повикан от селекционера на Англия Гарет Саутгейт за Евро 2020. Решението му отприщи вълна от възмущение, но  Медиите на Острова съзряха, че наставникът на "трите лъва" не е доволен от действията му в защита и приоритизира играта в атака. Неоспорим факт, е че предходната кампания не бе продуктивна и за него.

По всяка вероятност Реал Мадрид ще осъществява набезите си през фланга на Арнолд и по този начин да разчитат на Винисиус, който чрез техниката си ще се опитва да разсича бранителите на Ливърпул. Успешният тандем между него и Карим Бензема предвещава да има голови положения поне пред една от двете врати.

Няма да е изненадващо, ако мениджърът на символичните домакини Юрген Клоп даде указания на своите състезатели да следят зорко Винисиус Жуниор и по този начин да подпомагат Трент Александър-Арнолд. Предстои да разберем кой от двата отбора ще се окичи с трофея, а почитателите на футбола се надяват да се получи един истински спектакъл.

Финалът Ливърпул- Реал Мадрид в Шампионска лига следете НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички