Реал Мадрид с рядко срещната молба до УЕФА преди мача с Манчестър Сити


Реал Мадрид с рядко срещната молба до УЕФА преди мача с Манчестър Сити
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

10059 0

Реал Мадрид е отправил специална молба към УЕФА преди четвъртфиналния сблъсък от Шампионска лига срещу Манчестър Сити.  Отборът на Карло Анчелоти ще опита да даде поредната силна заявка в турнира, изправяйки се срещу действащия шампион.

Според "The Athletic" УЕФА ще получи искане от Мадрид с молба дали могат да използват покрива на своя стадион в опит да направят атмосферата "възможно най-шумна". Освен очакваното затваряне на покрива, феновете организират и "зрелищно" посрещане за тима, за да го мотивират до краен предел.

Реал Мадрид впряга всички сили, за да спре Манчестър Сити

Още: Хосеп Гуардиола: Да победиш Реал Мадрид два пъти поред е практически невъзможно

Реал ще използва и оръжията на

И това не е всичко. Клубът е организирал преди мача 360-градусова мозайка, която да покрие цялата дължина на "Сантяго Бернабеу" в бели и лилави парчета хартия. Те ще бъдат поставени на седалките, според испанското издание Ok Diario, а това е нещо, което не е организирано от пандемията предвид последвалите ремонти.

По отношение на новия облик на "Бернабеу, Реал Мадрид пусна видео миналата година, показващо как работи техният необикновен нов прибиращ се терен на стадиона. Само с едно натискане на бутон всяка секция от терена се изпраща под земята и се заменя с бетонна повърхност, която може да се използва за концерти или други спортни събития.

Когато настъпи денят на мача, тревата се връща обратно на нивото на земята, като всяка секция от терена се плъзга обратно на мястото си. Тотнъм използва подобна технология, когато се премести на новия си терен през 2019 г., което доведе до това, че стадионът беше домакин на големи спортни събития като мачове от NFL и музикални концерти. А се появи голям проблем за Манчестър Сити преди сблъсъка с Реал Мадрид в Шампионска лига.

Още: 200! Карло Анчелоти ще постави рекорд в първата секунда на мача Реал Мадрид - Манчестър Сити, който трудно ще бъде подобрен

Футболист на Реал Мадрид за Манчестър Сити: Не искахме да ги срещаме, доста е дразнещо да играеш срещу тях

Ерлинг Холанд иска в Реал Мадрид

Барселона се пробва да открадне "Ламин Ямал от Реал" - играчът не е доволен в Мадрид

Гуардиола изненада: Не гледам мачовете на Реал Мадрид, нямам време за това

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички