200! Карло Анчелоти ще постави рекорд в първата секунда на мача Реал Мадрид - Манчестър Сити, който трудно ще бъде подобрен


200! Карло Анчелоти ще постави рекорд в първата секунда на мача Реал Мадрид - Манчестър Сити, който трудно ще бъде подобрен
Снимка: Getty Images

6098 0

В утрешния 9-и април (вторник) Карло Анчелоти ще се превърне в първия треньор в историята с 200 мача в най-комерсиалния клубен турнир - Шампионска лига!

Това ще се случи с първия съдийски сигнал на домакинството на Реал Мадрид срещу Манчестър Сити от 1/4-финалите на надпреварата, което ще стартира в 22:00 ч. наше време.

200!

До момента нито един специалист не може да се похвали с такова постижение, откакто турнирът се провежда в такъв формат (сезон 1992/93). Важно е да се отбележи, че се взимат предвид само срещите в груповите и елиминационните фази (без квалификационните).

Татко Карло има 21-годишен опит в Шампионска лига с осем различни отбора - Парма (6), Ювентус (10), Милан (73), Челси (18), ПСЖ (10), Байерн Мюнхен (12), Наполи (12) и Реал Мадрид (мачът срещу Сити ще бъде №59).

Карло Анчелоти

Той е и единственият треньор, който е печелил трофея четири пъти (два с Реал и два с Милан), а също и треньорът с най-много победи (114).

"Да достигна 200 мача в Шампионска лига означава много. Това е голямо постижение. Спомням си първата среща - беше срещу Спарта Прага, когато бяха начело на Парма. Да оцелея след толкова много години футбол, особено на моята възраст, си е успех", коментира самият Карло Анчелоти, цитиран от официалния сайт на "белия балет".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Голям проблем за Манчестър Сити преди сблъсъка с Реал Мадрид в Шампионска лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички