Хосеп Гуардиола: Да победиш Реал Мадрид два пъти поред е практически невъзможно


Хосеп Гуардиола: Да победиш Реал Мадрид два пъти поред е практически невъзможно
Снимка: Getty Images

6750 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола говори преди първия 1/4-финален сблъсък с Реал Мадрид в Шампионска лига. Той говори за липсите в двата отбора, като изрази мнение, че му се струва невъзможно да победи мадридчани два пъти поред.

"Карло ще търси алтернативи и в този двубой. Липсват ни части в защита и ще трябва да намерим как да се справим в мачове. Винаги се спекулира повече, но играта на "Бернабеу" винаги тежи. Реал Мадрид също има проблеми с контузии - с Алаба, Куртоа и Милитао. Кайл Уокър е този, който може най-добре да спре Винисиус, но контузиите са част от толкова дълъг сезон. За съжаление имаме много контузени в тази решаваща част от сезона", заяви Гуардиола.

Гуардиола не смята, че Сити може да победи Реал два пъти поред

Гуардиола обясни и защо липсата на Уокър е такава жертва

Той коментира и предните години, когато отново двата тима се сблъскаха в Шампионска лига. "Това се превърна като класика между нас през последните години. Не знам как ще се развие. Предишния път спечелихме, другия загубихме. Не мисля, че е същата ситуация от миналата година. Имаме различни играчи.

Още: Гуардиола изненада: Не гледам мачовете на Реал Мадрид, нямам време за това

Когато Мадрид губи, винаги се казва, че са играли много зле и не се казва, че другият отбор е играл по-добре. В тези клубове се съди така, но аз се опитвам да гледам по друг начин. Това е футбол. Не мисля, че това, което се случи миналата година, може да се повтори. Да победиш Мадрид два пъти поред е практически невъзможно. Целта не е лесна".

Гуардиола бе запитан и за представянето на Джуд Белингам. "Той игра на 17 години срещу нас с Дортмунд. Не само уменията. Това, което прави разликата, е това, което има в главата си. Той също така попадна при треньор като Анчелоти, който намери идеалната му позиция. Той също е брилянтен с националния отбор. Той е на 20 години и му предстои невероятна кариера". А по-рано Гуардиола не спря да хвали Кевин де Бройне и направи важно уточнение за титлата.

Още: Алонсо и Байер Леверкузен изравниха рекорд на Гуардиола и Байерн Мюнхен и преследват историята

Кевин де Бройне си тръгва от Манчестър Сити, ако не успее да отстрани Реал Мадрид

Гуардиола обясни защо Холанд и Де Бройне не са играли за Манчестър Сити при разгрома над Астън Вила

Гуардиола "яхна метлата" след "лекцията" към Грийлиш: Правя го заради камерите, аз съм звездата

Лекото предимство на Реал Мадрид от 9 дни, за което Анчелоти призна, а Гуардиола се ядоса

Гуардиола след 0:0: Труден мач, Арсенал са майстори на пресата

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички