Реал Мадрид потрепери, но влезе в Ел Класико с успех чрез Белингам (ВИДЕО)


Реал Мадрид потрепери, но влезе в Ел Класико с успех чрез Белингам (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3142 0

Реал Мадрид остава безгрешен в Шампионска лига и след третия кръг в груповата фаза. “Кралете” спечелиха визитата си на Брага с 2:1 в навечерието на Ел Класико с Барселона и е едноличен лидер в група “С” с 9 пункта.

В герои при победата с 2:1 се превърнаха Родриго и Белингам, с попаденията си в 16-ата и 61-авата минута. Джало оформи крайния резултат секунди след попадението на англичанина, а Винисиус се отчете с две асистенции.

"Кралете" влязоха в срещата с няколко промени с мисъл за дербито в събота, което ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg! Te завършиха срещата с минимален аванс, но на няколко пъти тънки нередовни ситуации им отнемаха попадения. 

Нищо от това обаче не попречи да продължи изключителния възход на Джуд Белингам, който вече разполага с 11 гола в 12 мача за Реал (средно по 0,91 гола на мач). Толкова той вкара за цели 33 двубоя за бившия му клуб Борусия Дортмунд, което прави по едва 0,33 на мач. 

Първо полувреме

ГОЛ! Лекият превес в играта на гостите даде резултат в 16-ата минута, а до попадението се стигна и след грешки в отбраната на "оръжейниците". Отляво бе изведен напредналият с топка в крака Винисиус, който в последния момент прати ниско центриране и Родриго го засече за 1:0!

Video edited on Kapwing

След половин час игра домакините имаха повече голови положения (5:3), но точните изстрели липсваха. За гостите статистиката бе 50%-ова с два точни опита и един гол. 

Към 35-ата минута гостите вече имаха преднина от два гола, но комбинацията между двамата бразилци този път бе при нередовна позиция. 

Второ полувреме

ГОЛ! Английската суперзвезда на гостите Джуд Белингам се завърна към попаденията, след като не успя да го стори през уикенда срещу Севиля. Той пое подаване пред наказателното поле от Винисиус и насочи с премерен удар в долния десен ъгъл на Матеуш за 2:0!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Домакините отговориха мълниеносно след по-малко от минута чрез Джало. Брага разви нападението си отдясно и кълбото се озова в наказателното поле при Банза. Той отклони с къс пас към голмайстора, обрстелял неспасяемо Кепа от близка дистанция. 1:2!

След 80-ата минута Винисиус можеше отново да удвои преднината на "кралете", но попадението му бе отменено поради засада. Междувременно домакините все по-усилено търсиха изравняването след гола на Джало. 

Стартови състави

Брага: Матеуш, Мендес, Саатчъ, Ниакате, Борха, Карвальо, Мусрати, Орта, Саласар, Джало;

Реал Мадрид: Кепа, Карвахал, Белингам, Начо, Винисиус, Модрич, Родриго, Камавинга, Валверде, Гарсия, Рюдигер;

Преди мача

Реал Мадрид влиза в двубоя след реми през уикенда при визита на Севиля (1:1), макар че преди това бе в серия от четири победи във всички турнири. В подобна ситуация е и Брага, но тимът е по-безгрешен - 5/5 победи във всички турнири. "Оръжейниците" за последно губят от Наполи преди месец - 1:2. 

"Кралете" влизат в двубоя от първо място в група "С" като единствения тим с 6 точки след две срещи. Брага разполага с 3 пункта след успех над Унион Берлин. 

За двубоя се очертава Гюлер, Куртоа, Милитао и Себайос да не са на разположение за Реал, а Гомес отпада за Брага. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички