Френските власти набедиха Клоп за виновен за безредиците на финала


Френските власти набедиха Клоп за виновен за безредиците на финала
Снимка: Getty Images

1832 0

Френските власти обвиниха мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп за хаоса около финала на Шампионска лига, в който мърсисайдци загубиха от Реал Мадрид. Както е известно, привърженици на английския тим не можаха да влязат на стадиона навреме, а началото на мача се отложи с 36 минути заради това.

Според френския вътрешен министър Жералд Дарманен Клоп е допринесъл за хаоса. Той отбеляза, че британските фенове са пристигнали твърде късно за двубоя и че на стадиона е имало около 30-40 000 души с фалшиви билети или дори без такива.

"Такива проблеми се случват само във футбола с участието на някои английски клубове. Вече имаше такова голямо присъствие на британски фенове без билети, особено през 2019 година в Мадрид. И тогава бяха създадени подобни трудности", започна Дарманен, цитиран от Mirror.

"Същите проблеми бяха и на "Уембли" миналата година. Причината е поведението на феновете, дезорганизацията и огромният пазар за фалшиви билети. И припомням, че именно треньорът на Ливърпул насърчи феновете да дойдат във Франция, дори без билети. Имахме и хиляди фенове, част от които напълно спазваха правилата, купиха си билети и отидоха в специалната фензона", продължи той.

"Нека Ви напомня, че нямаше проблеми във фензоната, феновете спазваха правилата, но имаше по-малка и активна част от привържениците, които влязоха в конфликт с нашата система за сигурност", завърши министърът. А ето кой ас на Ливърпул уличи френските власти в лъжа. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички