Реал Мадрид надделя трудно срещу Интер в мач с 5 гола, за да вземе първа победа в Шампионска лига


Реал Мадрид надделя трудно срещу Интер в мач с 5 гола, за да вземе първа победа в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

5798 0

Реал Мадрид надделя с 3:2 като домакин на Интер в мач от груповата фаза на Шампионска лига. Двата тима си спретнаха истинско зрелище, а "нерадзурите" успяха да изравнят, след като губеха с два гола разлика, но в крайна сметка силите не им стигнаха за втори подвиг.

И двата отбора бяха притиснати до стената, след като не спечелиха първите си две срещи в турнира. След успеха вече "кралския клуб" е с 4 точки, колкото има и Шахтьор Донецк. Първи остава Борусия Мьонхенгладбах след разгрома над украинците с 6:0, като е с 5 пункта. Последен е Интер с едва 2 точки.

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Рамос, Варан, Менди, Кроос, Каземиро, Валверде, Азар, Бензема, Асенсио

Интер: Ханданович, Хакими, Де Врай, Бастони, Йънг, Д'Амбросио, Видал, Барела, Брозович, Мартинес, Перишич

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 15 минути от второто полувреме футболистите на Антонио Конте държаха топката с една идея повече от своя съперник, но пресата на Реал продължаваше да създава пролеми. До опасни положения обаче не се стигна пред нито една от двете врати.

62' - 2:2! "Нерадзурите" успяха да изравнят, след като губеха с 2 гола. Лаутаро отклони добре с глава в наказателното поле към Иван Перишич, който, с човек на гърба, стреля много леко, но прецизно, от близка дистанция, без да остави шансове на Куртоа.

Само след няколко минути Интер бе на сантиметри от това да стигне до пълния обрат, след като Ферлан Менди подари топката на Лаутаро Мартинес, който напредна добре и пробва с техничен удар да намери далечния ъгъл, но не успя с няколко сантиметра. Секунди след това Перишич стреля от подобна позиция със силен удар по земята, но отново в аут.

80' - 3:2! Две от резервите на Реал Мадрид с ключова роля тимът отново да е напред в резултата. Винисиус направи страхотен пас към Родриго, като вторият пое топката и без да се бави буквално разстреля Ханданович с мощен удар по въздуха.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 4-ата минута Реал получи добра възможност, след като Марко Асенсио бе намерен в наказателното поле от Тони Кроос и стреля с левия си крак, но Ханданович изби над вратата в ъглов удар. 5 минути по-късно Интер отговори с две добри атаки, при втората от които Куртоа трябваше да спасява удар отблизо на Лаутаро Мартинес, озовавайки се на земята. В една от следващите атаки Артуро Видал пък се отчете с топовен изстрел отдалеч, но не уцели вратата.

В 23-ата минута "кралския клуб" осъществи красива атака по учебник. Васкес намери Бензема с меко и прецизно подаване в наказателното поле, той свали с гърди за Валверде, който стреля, но изстрелът му се заби в земята и отскочи над вратата.

25' - 1:0! Реал поведе закономерно, като до гола се стигна след кошмарна грешка в отбраната на Интер. Бранител на "нерадзурите" върна отдалеч към Ханданович, но подаването му бе слабо и непремерено, като топката се озова в Бензема, който бе по-бърз от стража, чукна топката покрай него, преодоля го и след това я бутна в опразнената врата.

33' - 2:0! Футболистите на Зинедин Зидан удвоиха своя аванс в резултата, след като Серхио Рамос засече перфектно центриране от ъглов удар и не остави шансове на Ханданович.

35' - 2:1! Интер бързо успя да върне пасива си на едно попадение, след като Николо Барела се отчете с невероятна асистенция с пета, след която топката се озова в Лаутаро Мартинес, който без да се бави отблизо стреля по земя и отбеляза.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

При жребия за групата Реал Мадрид и Интер бяха големите фаворити за спечелването на първите две места, но всички бяха наясно, че Шахтьор Донецк и Борусия Мьонхенгладбах могат да създадат главоболия, ако бъдат подценени.

Два кръга по-късно - това е на лице. Украинците са първи в групата с 4 точки, след като победиха Реал като гост и завършиха наравно с "нерадзурите". Втори е немският отбор с 2 точки - 2 равенства срещу фаворитите в групата.

Интер е трети със същия брой точки, а Реал Мадрид шокиращо заема последното място с едва 1 точка. Излишно е да се казва, че днешният мач е задължителен за футболистите на Зинедин Зидан, но това може да се каже и за "нерадзурите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички