Реал Мадрид изумява с изяви и трупа безбожно високи активи от формата си в Шампионска лига


Реал Мадрид изумява с изяви и трупа безбожно високи активи от формата си в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

7005 0

Шампионска лига е най-желаният европейски клубен турнир не само заради голямата сцена, на която отборите могат да покажат уменията си, а и заради финансовите печалби. Не са малко случаите, в които отборите са укрепвали финансовото си състояние именно заради изявите си в турнира на богатите.

В този ред на мисли Реал Мадрид определено може да се похвали с големи приходи. „Белия балет“ ще добави на сметката си 9,6 млн. евро. Сумата ще бъде допълнение към тази, която отборът ще получи от представянето си в груповата фаза на турнира.

Към фиксираната сума от 15,6 млн. евро за участие в Шампионска лига Реал Мадрид ще се сдобие и с още 12,1 млн. евро за резултатите от груповата фаза на турнира. Клубът има четири победи и едно равенство.

Единствено загубата от РБ Лайпциг няма да донесе приходи на испанския клуб.

До този момент Реал Мадрид е спечелил минимум 37.3 млн. евро, като тази сума ще се увеличи, ако отборът на Карло Анчелоти продължи и след осминафиналите.

Участието на четвъртфиналите печели и сумата от 10,6 млн евро, на полуфиналите – 12,5 млн. евро, а на финала – 15,5 млн. евро. Шампионът пък се сдобива и с още 4,5 млн. евро.

Ако Реал Мадрид триумфира отново в Шампионска лига, клубът ще спечели около 80,3 млн. евро.

Трябва да се добави и телевизионният пазарен дял – като се имат предвид сумите от предишните сезони, според прогноза на „Marca“ около 60 млн. евро ще бъдат разпределени между клубовете от Ла Лига.

Отпадането на другите испански отбори – Барселона, Атлетико Мадрид и Севиля, ще осигури целия награден фонд в полза на Реал Мадрид. До този момент клубът има осигурени 11.2 млн. евро.

Като единственият испански отбор, достигнал до осминафиналите, „белия балет“ ще има право и на допълнителни 8,9 млн. евро, които могат да достигнат до 11,7 млн., ако клубът стигне до финала.

Ако се вземат всички тези неща предвид, испанският тим вече е спечелил 57.4 млн. евро. Колкото по-далече стигне отборът на Карло Анчелоти, толкова повече ще расте и наградният фонд.

И докато Реал трупа активи, наставникът на "кралския клуб" пише история в турнира на богатите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички