Рамиреш: Канте може да е в Топ 3 за Златната топка


Рамиреш: Канте може да е в Топ 3 за Златната топка
Снимка: Getty Images/Guliver

1705 0

Бившият халф на Челси Рамирес мисли, че Н’Голо Канте заслужава да завърши в Топ 3 при избора за Златната топка, ако вземе златен медал за Шампионската лига или Европейското първенство през идното лято.

Световният шампион с Франция се бори да се възстанови оптимално за тазвечершния финал в клубната надпревара, а също така ще е част от състава на „петлите” за Европейското първенство по футбол 2020, който почва след по-малко от месец.

Рамирес защитаваше цветовете на Челси между 2010-а и 2016-а година, като бразилецът вярва, че Канте може да подобри осмото си място при индивидуалната награда от 2017-а година.

„Гледам Канте и имам картина в главата си за него. Виждам себе си в него. Играе неспирно, но никой не иска да признае това толкова гласно. Изключително спокоен е, винаги е тих. Играта му е феноменална във всеки един аспект от футбола. В защита, халфова линия, атака, крила. Със сигурност е един от най-добрите в света и това, което играе е впечатляващо”, каза Рамирес пред Mais Futebol.

„Сложно е дефанзивен халф да спечели Златната топка, но ще заслужи да е в Топ 3, ако вземе медал от Шампионската лига или Европейското първенство”, коментира бразилецът.

Канте има два пъти титла на Англия, един път ФА Къп и трофея от Лига Европа след пристигането си в Англия през 2016-а година. Той има 47 за Челси във всички надпревари през този сезон. А каква е прогнозата за финала в ШЛ на Христо Стоичков, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички