ПСЖ записа голов рекорд срещу РБ Лайпциг


ПСЖ записа голов рекорд срещу РБ Лайпциг
Снимка: Getty Images/Guliver

1560 0

В снощната вечер Пари Сен Жермен успя да надвие РБ Лайпциг с 3:0, с което си осигури място на финала на тазгодишното издание на Шампионската лига. Парижани не оставиха никакви шансове на своя съперник и след попадения на Маркиньос, Анхел Ди Мария и Хуан Бернат.

Освен че голът на Маркиньос бе от ключово значение за развитието на срещата, той отреди място на ПСЖ в книгата на рекордите. Попадението на бразилския защитник означаваше, че Пари Сен Жермен вкарва гол във всеки един от последните си 34 мача от европейските клубни турнири. Шампионът на Франция се е разписвал във вратата на противника всеки път, откакто се изправи срещу Манчестър Сити в четвъртфиналите на Шампионската лига през 2016-та година. Тогава парижани загубиха с 0:1 и бяха елиминирани от надпреварата. Реал Мадрид е единственият друг тим, който вкарва в 34 поредни мача в Европа, като го стори между 2011-та и 2014-та година.

Снощи Пари Сен Жермен стана първият френски отбор, който се класира за финал на Шампионската лига от сезон 2003/04, когато Монако участваше във мача за трофея. Парижани за пръв път в своята история достигат до тази фаза на надпреварата и ще се изправят срещу победителя от другия полуфинал между Байерн Мюнхен и Олимпик Лион. А ето кой футболист на ПСЖ е заплашен от изваждане от финала.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички