ПСЖ не срещна трудности срещу РБ Лайпциг и ще играе финал в Шампионска лига!


ПСЖ не срещна трудности срещу РБ Лайпциг и ще играе финал в Шампионска лига!
Снимка: Getty Images/Guliver

10434 0

Френският шампион Пари Сен Жермен ще играе на финал в Шампионска лига за пръв път в клубната си история! Парижани отстраниха немската сензация Ред Бул Лайпциг след безпроблемен успех с 0:3 в полуфинален сблъсък и ще очакват на финала победителя от утрешния двубой между Байерн Мюнхен и Олимпик Лион.

Френският гранд зададе високо темпо още от първите минути на двубоя и не допусна да се стигне до драматичния развой с Аталанта от 1/4-финалите. Така в 13-ата минута Маркиньос откри след отлично центриране на Анхел Ди Мария, а самият аржентинец удвои резултата в края на частта след брилянтна асистенция на Неймар.

Бразилската звезда не изигра най-силния си двубой, като отново пропиля няколко чисти голови положения за своя отбор. Същото сполетя и Килиан Мбапе, който стартира като титуляр, но срещна трудности при опитите си да се разпише във вратата на Лайпциг. Вместо тях това направи Хуан Бернат в 56', оформяйки класическото 0:3.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в откриващите минути на двубоя ПСЖ се впусна в търсене на гол. В 6' звездата на отбора Неймар бе изведен на чиста позиция в наказателното поле, но ударът му срещна страничния стълб от външната страна, за да излезе в аут. Минута по-късно Килиан Мбапе успя да вкара топката в мрежата на Лайпциг, но чу свирката на главния съдия за игра с ръка на Неймар в хода на атаката.

В 13-ата минута ранният натиск на ПСЖ даде резултат. Анхел Ди Мария изпълни пряк свободен удар, центрирайки в наказателното поле на Лайпциг. Маркиньос се оказа най-съобразителен, отскубвайки се на близката греда, за да засече топката с глава в мрежата на немския тим - 0:1!

В 25-ата минута дойде и първото по-опасно положение пред вратата на ПСЖ. Конрад Лаймер пусна брилянтен пас към Юсуф Поулсен в наказателното поле. Датчанинът опита да обстрелва вратата на френския гранд, но ударът му премина на сантиметри от гредата. Десет минути по-късно Неймар опита да изненада вратаря от далечен пряк свободен удар и го направи. Бразилецът хвана неподготвен Гулачи, стреляйки директно към близкия ъгъл на вратата, но ударът му срещна гредата.

Три минути преди края на частта стражът на Лайпциг Петер Гулачи допусна непростима грешка. При опит да изнесе топката Гулачи "подари" топката на играчите на ПСЖ, които разиграха и стигнаха до второ попадение чрез брилянтно докосване от Неймар и завършващ удар на Анхел Ди Мария - 0:2! Малко по-късно резултатът можеше да стане още по-изразителен, но обещаваща контраатака на ПСЖ не бе оползотворена от Неймар.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След подновяването на играта Лайпциг опита да намери път към вратата на ПСЖ, но без особен успех. Вместо това в 56-ата минута парижани стигнаха до трето попадение. След продължителна обсада на пеналтерията на Лайпциг топката бе центрирана към Хуан Бернат, който от близка дистанция успя да вкара в мрежата на РБ - 0:3! Лайпциг претендираше, че техен футболист е бил фаулиран в хода на атаката, но нито съдията, нито ВАР видяха подобно нещо.

В следващите минути темпото на игра спадна, а Лайпциг сякаш загуби мотивацията си да търси връщането си в мача. В 72' Килиан Мбапе бе изведен на чиста позиция за стрелба в наказателното поле на немския тим, но ударът на французина бе спасен инстинктивно с една ръка от Гулачи.

Малко по-късно Анхелино опита опасен изстрел от границата на пеналтерията, но Рико спаси. При последвалата контраатака Килиан Мбапе и Неймар се озоваха в ситуация двама на един с бранител на Лайпциг, но бразилецът се подхлъзна в най-важния момент и обрече атаката на провал.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Днешният двубой между Лайпциг и ПСЖ на "Ещадио да Луж" в Лисабон ще определи кой ще бъде първият финалист в Шампионска лига. Парижани са определяни за фаворит в днешния сблъсък, но и немският тим не е за подценяване, след като отстрани Тотнъм и Атлетико (Мадрид).

Според спортния директор на РБ Лайпциг Маркус Крьоше отборът е в състояние да сътвори поредната изненада. "Ще направим всичко, за да стигнем до финала. Това е наша­та цел. Вярвам, че всичко е въ­зможно в този мач, ще дадем всичко от себе си. Със сигурност излизаме срещу много, много си­лен съперник, но това не ни при­теснява", заяви Крьоше.

ПСЖ от своя страна ще сто­вари цялата си офанзивна мощ срещу саксонците. Килиан Мба­пе, който се включи решаващо като резерва срещу Аталанта, е напълно готов и заедно с Ней­мар, Мауро Икарди и Анхел ди Мария атаката на парижани от­ново е плашеща. Проблемът идва от Кейлор Навас, който се контузи в миналия мач и няма да може да вземе участие днес.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

РБ Лайпциг: Гулачи, Анхелино, Упомекано, Мукиеле, Клостерман, Забицер, Кампъл, Лаймер, Нкунку, Олмо, Поулсен

ПСЖ: Рико, Бернат, Кимпембе, Силва, Керер, Паредес, Маркиньос, Ерера, Ди Мария, Неймар, Мбапе

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички