ПСЖ без Меси пак обърна РБ Лайпциг, но се издъни в края и сдаде 1-вото място в Шампионска лига


ПСЖ без Меси пак обърна РБ Лайпциг, но се издъни в края и сдаде 1-вото място в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

6237 0

Френският гранд ПСЖ сдаде първото място в група А на Шампионска лига, след като завърши наравно 2:2 с РБ Лайпциг в Германия. Парижани отново осъществиха пълен обрат срещу "биковете", и то в рамките на първото полувреме, но допуснаха да бъдат изравнение в последните секунди от двубоя след точно изпълнена дузпа на Собослай.

В отсъствието на Лионел Меси, който е с травма, този път Жоржиньо Вайналдум се отчете с два гола за обрата, след като преди това още в 8-ата минута Нкунку бе извел домакините напред в резултата. Развитието на срещата можеше и да е по-различно, но няколко минути след първия гол Андре Силва пропусна дузпа, с която да удвои аванса на своя тим.

Така зведният ПСЖ, макар и този път без Меси, за пореден път през сезона разочарова, а това коства и лидерската позиция. Там вече е Манчестър Сити, който е с 9 точки - една повече от парижани. 3-ти пък е Брюж с 4 пункта, а последен остава РБ Лайпциг, който спечели първата си точка.

Това е първо равенство между тези отбори в историята им в Шампионска лига. До момента от 5-те им мача френският тим имаше 3 успеха, а германският - 2. Напомняме, че за последната година и 3 месеца това е техен 5-и двубой в турнира. Първият пък датира от 2014 година.

СЪСТАВИ

РБ Лайпциг: Гулаши, Симакан, Орбан, Гвардиол, Мукиеле, Анхелиньо, Лаймер, Адамс, Нкунку, Форсберг, Андре Силва

ПСЖ: Донарума, Мендеш, Кимпембе, Маркиньос, Хакими, Гей, Данило, Вайналдум, Ди Мария, Неймар, Мбапе

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

8' - 1:0! Домакините успяха да открият резултата рано-рано в срещата чрез Нкунку. Той стигна до хубаво центриране на Андре Силва и нямаше проблеми да преодолее вратаря Донарума след удар с глава отблизо. Груба грешка при разиграването на топката за гостите в собствената им половина доведе до гола.

В 11-ата минута Данило извърши нарушение в собственото си наказателно поле и съдията отсъди дузпа. С нейното изпълнение се нае Андре Силва, който обаче не успя да вкара и да удвои резултата за своя тим. Огромен пропуск за РБ Лайпциг.

21' - 1:1! ПСЖ успя да изравни бързо резултата посредством Вайналдум. Килиан Мбапе осигури перфектно подаване към нидерландеца, задължавайки го до реализира на празна врата отблизо.

40' - 1:2! Пълният обрат за парижани бе оформен още през първата част, а Вайналдум се отличи с още едно попадение. Първоначално голът бе отменен поради засада, но след намеса на ВАР решението бе променено и попадението - зачетено.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52-рата минута Жоржиньо подаде прецизно към Мбапе в празно пространство в наказателното поле, но френският нападател не успя да уцели вратата от добра позиция.

4 минути по-късно Лаймер опита много труден дрибъл между противникови футболисти и създаде напрежение в отбраната на парижани, но там бранител се намеси и изчисти.

Мбапе се отличи със страхотен индивидуален набег, който завърши с обещаваш удар, но там вратарят на РБ Лайпциг Гулаши се намеси добре и отказа французина.

След това Анхелиньо стигна добре до отбита топка и опита изстрел от границата на наказателното поле, но не успя да прекара топката между всички противникови играчи.

В 72-рата минута Нкунку намери Собослай в наказателното поле, но вторият не успя да отправи добър изстрел и не уцели вратата от отлична позиция.

90+2' - 2:2! Собослай изравни в последните секунди с точно изпълнена дузпа.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Голямата новина около френския гранд преди срещата бе, че една от големите звезди в нападанието на тима Лионел Меси не попадна в групата за двубоя и няма да вземе участие в него поради травма. Там обаче се завръща Килиан Мбапе, който не игра в последния двубой на тима - успехът над Лил, поради ушна инфекция. 

В групата за мача е и Неймар, който пропусна срещата между тези отбори отпреди около 2 седмици. Тогава парижани дори бяха изоставащи в резултата в даден момент, но стигнаха до пълния обрат чрез два гола на Лионел Меси.

Любопитното е, че двата отбора бяха в една група и през миналата кампания, когато си размениха по една победа, а освен всичко друго играха и на полуфиналите през сезон 2019/20, когато те се решаваха в 1 двубой и парижани победиха с класическото 3:0.

В групата ПСЖ е лидер със 7 точки, втори е Манчестър Сити с 6, следван от Брюж с 4 и на последно място е РБ Лайпциг без нито една спечелена точка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички